Marcinkevičius




VRK kandidatais į prezidentus registravo G. Nausėdą, I. Šimonytę ir D. Žalimą

prezidVyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį registravo pirmuosius tris kandidatus į prezidentus – jais tapo antros kadencijos šiose pareigose siekiantis Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė ir Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto dekanas Dainius Žalimas.

Registravimas kandidatu reiškia, kad jie atitinka kandidatui keliamus reikalavimus, pateikė reikiamus dokumentus, sumokėjo rinkimų užstatą ir surinko ne mažiau kaip 20 tūkst. jų kandidatūrą remiančių rinkėjų parašų.

G. Nausėda ir I. Šimonytė dėl prezidento posto varžysis antrą kartą.

Pagal įstatymą, VRK visus kandidatus dalyvauti prezidento rinkimuose privalo užregistruoti iki balandžio 11-osios, o balandžio 12-ąją turi juos paskelbti savo interneto svetainėje.

Dalyvauti prezidento rinkimuose iš viso pretendavo 15 politikų. Dalis jų persigalvojo ir  pasitraukė iš kovos, daliai nepavyko surinkti reikiamo parašų skaičiaus.

VRK dar turės spręsti dėl buvusio krašto apsaugos viceministro Giedrimo Jeglinsko, Darbo partijos pirmininko Seimo nario Andriaus Mazuronio, mediko Eduardo Vaitkaus, advokato Igno Vėgėlės ir partijos „Nemuno aušra“ pirmininko, parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio registravimo kandidatais.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode