Ką daryti, kad skintos gėlės laikytųsi kuo ilgiau?

gelesskintosGauti skintų gėlių dovanų visada yra malonus ir ypatingas jausmas. Jos ne tik džiugina akį, bet ir suteikia namams elegancijos. Tačiau norint, kad šis grožis išliktų kuo ilgiau, svarbu žinoti keletą pagrindinių gėlių priežiūros taisyklių. Aptarkime jas.

 

Ką daryti, kad skintos gėlės laikytųsi kuo ilgiau?

Gėlių salonas Vilniuje yra puiki vieta įsigyti gėlių dovanai dėl plataus asortimento ir aukštos kokybės gėlių, kurios patenkins net išrankiausius klientus. Profesionalūs floristai padės sukurti unikalias ir įsimintinas kompozicijas bet kokiai progai. Tačiau svarbu žinoti ir kokius veiksmus apima įsigytų gėlių priežiūra:

  • Tinkamas stiebų kirpimas ir paruošimas

Pirmasis žingsnis yra tinkamas gėlių paruošimas. Kerpant ar pjaunant stiebus, naudokite aštrias žirkles arba peilį. Pjovimo kampas turi būti 45 laipsnių, nes tai padidina stiebo paviršiaus plotą, per kurį gėlės gali įsiurbti vandenį. Patartina stiebus pjauti po tekančiu vandeniu arba įmerkus į vandens dubenį, kad oras nepatektų į stiebų galus ir neužkimštų jų.

  • Stiebų valymas

Nuimkite apatinius lapus nuo stiebų, kurie būtų po vandeniu vazos viduje. Lapai vandenyje greitai pradeda pūti, sukeldami bakterijų dauginimąsi, kas gali trumpinti gėlių gyvavimo laiką.

  • Švarus vanduo ir jo keitimas

Vanduo yra vienas svarbiausių veiksnių, padedančių išlaikyti gėles šviežias. Naudokite švarų, kambario temperatūros vandenį. Keiskite vandenį kasdien arba kas dvi dienas, kad sumažintumėte bakterijų augimo riziką. Kiekvieną kartą keičiant vandenį, rekomenduojama vėl patrumpinti stiebus.

  • Gėlių maistiniai priedai

Daugelis floristų prideda specialių maistinių medžiagų paketėlių prie gėlių puokščių. Šiuose prieduose yra cukraus, kuris maitina gėles, ir antiseptikų, kurie mažina bakterijų augimą. Jei neturite tokio paketėlio, galite pasigaminti namuose: į vandenį įdėkite šaukštelį cukraus ir šaukštelį acto. Tai padės išlaikyti gėles šviežias ilgiau.

  • Vazos pasirinkimas

Pasirinkite švarią ir tinkamo dydžio vazą. Vazą nuplaukite šiltu vandeniu su muilu arba acto tirpalu, kad pašalintumėte bakterijas. Įsitikinkite, kad vaza yra pakankamai aukšta ir plati, kad gėlės turėtų pakankamai vietos ir nebūtų suspaustos.

  • Tinkamos laikymo sąlygos

Laikykite gėles vėsioje vietoje, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių, šilumos šaltinių ir skersvėjų. Venkite laikyti gėles šalia vaisių, ypač obuolių ir bananų, nes jie išskiria etileno dujas, kurios paspartina gėlių vytimą.

Kai kurios gėlės, kaip rožės ar tulpės, turi specifinius priežiūros reikalavimus. Pavyzdžiui, rožes galite panardinti į šiltą vandenį maždaug 30 minučių, jei jos pradeda vysti, tai gali padėti joms atsigauti. Tulpės, kita vertus, linkusios augti net ir būdamos vazoje, todėl jas gali reikėti dažniau trumpinti.

24-71a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode