Parama dėkojame




Kard. F. Ambongo: PJD Afrikoje tebėra neįgyvendinama svajonė

afrikojeKardinolas iš Afrikos džiaugiasi Pasaulio jaunimo dienomis, bet ir neslepia nusivylimo, kad renginyje dalyvavo per mažai jaunimo iš Afrikos žemyno. Kardinolas Fridolinas Ambongo iš Kongo DR Vatikano radijui sakė esąs nusiminęs, kad surengti PJD Afrikoje tebėra neįgyvendinama svajonė.

Kinšasos arkivyskupas F. Ambongo sakė, kad yra dėkingas už tai, kad vis dėlto tam tikras skaičius jaunuolių iš Afrikos galėjo dalyvauti PJD Lisabonoje. Tačiau jį liūdina, kad nebuvo galima deramai atstovauti Afrikai dėl vizų išdavimo procedūrų. Portugalijos ambasados nenorėjo išduoti vizų jaunuoliams iš Afrikos, nes buvo manoma, kad jie nenorės sugrįžti į namus, sakė F. Ambongo.

Kardinolas F. Ambongo dėl tokios situacijos kaltino ne Portugaliją, bet pačią Afriką. Anot jo, ši situacija meta iššūkį patiems afrikiečiams. Afrikos šalys turėtų padėti užtikrinti, kad su vizų prašančiais jaunais afrikiečiais būtų elgiamasi oriai.

Kardinolas sakė suprantąs, kad nelegali migracija iš Afrikos į Europą kalta dėl to, kad Afrikos žemynui nebuvo pakankamai atstovaujama PJD Lisabonoje. Tai paradoksas, tęsė kardinolas, kad kunigai, suaugusieji tikintieji ir kiti grupes lydėję asmenys gavo daugiau vizų negu jaunimas. Dauguma afrikiečių, dalyvavusių PJD Lisabonoje, buvo suaugusieji, vyresni nei 30 metų, o PJD Lisabonoje dalyvavę jaunuoliai –  tai visų pirma Europoje jau nuo anksčiau gyvenantys afrikiečiai.

Kada ateis Afrikos eilė surengti PJD? Viskam savo laikas. Ir tas laikas ateis, sakė kardinolas. Jis pripažino, kad Afrikai būtų nelengva įvykdyti tam tikras sąlygas, užtikrinti dalyvių saugumą. Kai atvyksta tiek daug jaunuolių būtina užtikrinti jų saugumą, sakė F. Ambongo, pridurdamas, kad norint surengti PJD reikalinga atitinkama infrastruktūra. Tačiau kol ateis mūsų eilė, afrikiečiai tikrai labai mielai keliaus į PJD 2027 m. Seule, pažymėjo F. Ambongo, Kinšasos arkivyskupas. (SAK/Vatican News)


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode