Parama dėkojame




Kardinolas iš Šri Lankos: kraštui reikia visos tiesos

krastuiŠri Lankos sostinės Kolumbo arkivyskupas kardinolas Malcolmas Ranjithas pakvietė visus, nepriklausomai nuo kilmės ir religinių įsitikinimų, vasario 21-osios ryte įsilieti į gyvą žmonių grandinę Kolumbo pagrindinėje gatvėje ir dar kartą pareikalauti visos tiesos apie 2019 metų Velykų teroro atakas.

Galima priminti, kad 2019 vasario 21 dieną Šri Lanką sukrėtė baisus teroro aktas – surengti ir įvykdyti koordinuoti savižudiški išpuoliai prieš tris bažnyčias ir keturis turistų viešbučius. Žuvusiųjų skaičius pasiekė 253, o sužeistųjų – apie 500. Vėliau buvo nurodyta, kad teroro aktas surengtas islamistinės grupuotės. Tiesioginiai terorų aktų vykdytojai patys žuvo sprogimų metu, teisėsauga surado 25 asmenis, kurie galėjo jiems padėti ar talkininkauti. Vis dėlto teisingumo reikalavimas tuo neapsiribojo: į dienos šviesą iškilo ir valstybės pareigūnų aplaidumas, o vėliau – mėginimai išsisukti nuo atsakomybės. Taip pat yra įtarimų, kad ne visi teroro akto atakų organizatoriai ar bendradarbiai buvo patraukti atsakomybėn.

„Dėl šalies gerovės ir ateities piliečiai turi žinoti, kas įvyko per tas skerdynes. Praeityje būta žmogžudysčių, smurto, religinių ir etninių konfliktų, per kuriuos, siekiant įgyti ir išlaikyti valdžią, buvo ignoruojami teisinės valstybės ir teisingumo principai. Korumpuota politinė kultūra renkasi strategiją priversti žmones pamiršti visus šiuos nusikaltimus. Mūsų tikslas – parodyti, kad nesiliausime stengęsi atskleisti šiuos blogio metodus. Esame įsitikinę, kad, jei atsisakysime šių pastangų, sukursime blogą precedentą visai valstybei“, – pažymėjo kardinolas Malcolmas Ranjithas.

„Turi būti atskleista tiesa apie Velykų išpuolius, o stovėję už jų turi būti patraukti atsakomybėn. Praėjo ketveri metai, tačiau vis dar nepavyko nustatyti nusikaltėlių ir patraukti jų atsakomybėn“, – pridūrė jis. Taiki protesto akcija truks pusvalandį, tikimasi žmonių grandine simboliškai sujungti šv. Antano ir šv. Sebastiano bažnyčias, kurios abi tapo 2019 Velykų dienos teroro aktų taikiniais. Akcijos metu numatyta dviejų minučių aukų pagerbimo tyla. Prie jos namuose ar darbo vietoje kviečiami prisidėti ir tie, kurie negali tiesiogiai dalyvauti rengiamoje protesto akcijoje. (RK / Vatican News) 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode