Parama dėkojame




Dailiojo jojimo varžybose daugiausiai apdovanojimų iškovojo Lietuvos raiteliai

Praėjusį savaitgalį sporto klube „Audruvis“ (Joniškio raj.)  vyko Baltijos hanoverių veislės žirgų augintojų asociacijos dailiojo jojimo taurė. Dvi dienas trukusių varžybų metu pasirodė 54 duetai iš Lietuvos ir kaimyninės Latvijos. Iš jų – net 44 mūsų šalies atstovai, kurie varžėsi dėl geriausio konkrečios dienos ir rungties nugalėtojo titulo.     
Pasak Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidento Gedimino Gutkausko, dailusis jojimas iš kitų žirginio sporto šakų išsiskiria tuo, jog gali būti vykdomas pagal dvi programas pasirinktinai, t.y. privalomąją, iš anksto paruoštą ir mintinai išmoktą programą, bei laisvąją, atliekamą su muzika.
„Pastaroji yra ypatingai mėgstama žiūrovų, galinčių iš arti stebėti raitelio ir žirgo harmoniją, kai skambant pasirinktai muzikai atliekami tam tikri pasirodymo elementai. Skambančios muzikos garsai taip papildo dueto pasirodymą, jog galima sakyti, kad raitelis, neatlikdamas nei menkiausio judesio, priverčia žirgą šokti. Tai įspūdingas ir labai pozityviai nuteikiantis reginys”, – pasakojo Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas.
Vaikų grupėje, o taip pat ir Atviros klasės E-3/E-6 rungtyse abi varžybų dienas nepralenkiama buvo Barbora Jakilaitė su žirgu Havanna. O tos pačios klasės L-2/L-4 rungtyse abi dienas triumfavo Urtė Balčiūnaitė su žirgu Barkhatny.
Atviros klasės rungtyje A-2/A-3 pirmąją dieną geriausiai pasirodė Aušrinė Butrimaitė su žirgu Rudolf, o antrąją dieną – Urtė Balčiūnaitė su žirgu Barkhatny.
Pirmąją dieną Atvirosios klasės rungtyje M-3, atliekamoje su muzika, čempione tapo Daiva Gudžiūnaitė su žirgu Lucky, o antrąją dieną nugalėtojos titulą iškovojo raitelė iš Latvijos Tereze Rozenberga su žirgu Kvarc.
Vienoje sudėtingiausių dailiojo jojimo rungčių, Šv. Jurgio rungtyje, pirmąją dieną ir Viduriniojo I laisvojoje programoje, atliekamoje skambant muzikai, nepralenkiama buvo Sandra Sysojeva su žirgu Furst. Taip pat su antruoju savo žirgu Forvater S.Sysojeva čempionės titulą pelnė ir pačioje sudėtingiausioje ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje vykdomoje dailiojo jojimo rungtyje – Didžiojo prizo programoje.
 

Kristina SUŠINSKAITĖ

„vipcommunications“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode