Marcinkevičius




Alytaus lankininkų klubo treneriai – Baltijos šalių šaudymo iš lanko čempionai!

Vasario 4 – 5 dienomis į lankininkų mėgstamą Ventspilio (Latvija) olimpinį centrą po dviejų metų pertraukos ir vėl sugrįžo Baltijos šalių šaudymo iš lanko čempionatas. Šįkart jame startavo daugiau kaip 100 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Baltarusijos. Alytaus lankininkų klubas „Žaliasis lankas“ šiose varžybose turėjo 5 atstovus, kuriems pavyko iškovoti net 3 medalius!

Itin sėkmingai Baltijos šalių čempionatas susiklostė Alytaus lankininkų klubo treneriams – Ingai Timinskienei bei Ugniui Timinskui. Kvalifikacinių varžybų lyderiais tapęs vienintelis Lietuvos duetas savo pozicijos neketino paleisti iki pat varžybų pabaigos. Nors į finalą lietuviai pateko be didesnių kliūčių – čia jiems teko gerokai pakovoti dėl čempionų titulų su Latvijos pora – Julija Oleksejenko ir Andris Beninš. Taškas į tašką vykusi dvikova patikrino kiek psichologiškai pasiruošę sportininkai, o kad ir žiūrovams nuobodu nebūtų – nugalėtojams išaiškinti prireikė net papildomų šūvių. Šįkart lietuvių porai lemiami šūviai buvo sėkmingesni – užtikrintą dešimtuką savo šūviu pataikęs Ugnius Timinskas išplėšė alytiškiams pergalę ir Baltijos šalių čempionų titulą!

Ne ką prasčiau I. Timinskienei sekėsi ir individualios varžybos skriemulinių lankų moterų grupėje. Nors po pusės kvalifikacinių varžybų ji gan nemažai atsiliko nuo pirmosios vietos, tačiau iki kvalifikacinių varžybų pabaigos ji sugebėjo pasivyti savo pagrindinę konkurentę – Latvijos sportininkę Juliją Oleksejenko. Abi lankininkės surinko vienodai taškų, todėl išaiškinti kuriai iš jų atiteks pirmoji kvalifikacinių varžybų vieta prireikė panaudoti gan neįprastą metodą – monetos metimą. Sėkmė šįkart šypsojosi Lietuvos atstovei. Atkrintamosiose varžybose I. Timinskienė taip pat prasiskynė kelią iki finalo, kuriame susitiko su Estijos lankininke Emily Hoim. Įtempta dvikova čia išliko iki pat paskutinės serijos. Iki jos abiejų sportininkių rezultatai buvo lygūs, tad būtent šioje serijoje ir turėjo paaiškėti, kuri iškovos Baltijos šalių čempionės titulą. 30 iš 30 galimų taškų surinkusi estė šiose varžybose triumfavo, o vos vienu tašku atsilikusi Inga Timinskienė turėjo tenkintis sidabro medaliu.

Dar vieną medalį klubui „Žaliasis lankas“ iškovojo tradicinių lankų vyrų grupėje šaudęs druskininkietis Stasys Svetlauskas, kuriam tokio lygio varžybos buvo pirmosios. Po kvalifikacinių varžybų ketvirtąją vietą užėmęs lietuvis pirmoje dvikovoje nugalėjo latvį Andris Melecis, tačiau pusfinalyje turėjo pripažinti kito latvio – kvalifikacijos lyderio Kristaps Novads pranašumą. Pralaimėta dvikova paliko galimybę S. Svetlauskui kovoti mažajame finale, kur jis įrodė savo pranašumą prieš kitą Lietuvos atstovą Vitalijų Naumavičių ir iškovojo bronzos medalį.  

Kovo 4 – 5 dienomis svarbiausios Lietuvos lankininkų dvikovos kelsis į Alytų, kur vyks Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatas. Tikimasi, kad jame dalyvaus daugiau kaip 100 sportininkų, siekiančių iškovoti šalies čempionų titulus. Visi norintys nemokamai stebėti varžybas kviečiami užsukti į Alytaus miesto stadiono salę kovo 4 – 5 dienomis nuo 10:00 – 15:00 valandos.  

Lankininkų klubo „Žaliasis lankas" informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode