Marcinkevičius




Atvirame Kauno rajono aerobinės gimnastikos čempionate – per 250 dalyvių

Vasario 5 d. Garliavos sporto ir kultūros centre surengtas jau penktasis Kauno rajono atviras aerobinės gimnastikos čempionatas. Mero Valerijaus Makūno globojamame ir gražia tradicija tapusiame renginyje šiemet dėl geriausiųjų vardo varžėsi daugiau nei 250 sportininkų iš 16 komandų.

Kauno rajonui čempionate sėkmingai atstovavo 5 aerobinės gimnastikos komandos – Ringaudų pradinė mokykla (tr. Viktorija Treigytė), Kulautuvos pagrindinė mokykla (tr. Odeta Burneikienė), Garliavos Jonučių progimnazija ir gimnazija (tr. Laura Kimantienė), ir Vilkijos gimnazija (tr. Ugnė Jakubauskaitė). Čempionato varžybos vyko pagal nacionalines (LAF) ir tarptautines (FIG) taisykles.

Aerobinės gimnastikos sportininkai jėgas išbandė skirtingose amžiaus grupėse penkiose rungtyse. Pagal LAF taisykles vykusiose varžybose Kauno rajono atstovai medaliais pasipuošė ne kartą. Amžiaus grupėje iki 9 m. mergaičių trejeto rungtyje antrąją vietą iškovojo Ringaudų pradinės mokyklos atstovės Greta Želnytė, Elija Visockaitė ir Meida Marcinkevičiūtė. Jaunučių penketo rungtyje pergalė šypsojosi Emilijai Šutkutei, Luknei Tankevičiūtei, Indrei Čalkaitei, Ugnei Bacevičiūtei ir Austėjai Budreikaitei iš Garliavos Jonučių progimnazijos. Šios mokyklos atstovės Gabija Čibirkaitė, Ugnė Kijauskaitė, Rasa Žarnauskaitė, Aira Plioplytė ir Rugilė Margevičiūtė pripažintos geriausiomis ir jaunių penketo rungtyje.

15–17 m. amžiaus grupėje merginų vieneto rungtyje Kulautuvos pagrindinės mokyklos sportininkė Deimantė Riepšaitė džiaugėsi antrąja vieta, o Garliavos Jonučių gimnazijos trejetas Orinta Kavolytė, Augustė Čičinskaitė ir Ugnė Pajarskaitė užėmė trečiąją vietą. Šios amžiaus grupės penketo rungtyje pergalę iškovojo Kulautuvos pagrindinę mokyklą atstovaujantys Laura Kuznecovaitė, Meda Urbonaitė, Augustė Pikelytė, Nerijus Cibulskis ir Akvilė Bulotaitė. Garliavos Jonučių progimnazijos penketui – Orintai Kavolytei, Beatričei Tamošiūnaitei, Sibilei Jumatovaitei, Dominykai Semešinaitei ir Ugnei Bačinskaitei atiteko antroji vieta.

Komandų įskaitoje užimta pirmąja vieta ir laimėta Mero taure džiaugėsi VšĮ Aerobinės gimnastikos klubas „Ieva“ iš Jonavos. Varžybų pagal FIG taisykles jaunučių trejeto rungtyje Garliavos Jonučių progimnazijos atstovės Diana Veiverytė, Emilija Prokopčikaitė ir Elžbieta Zinkutė iškovojo antrąją vietą. Šios sportininkės kartu su Lina Navickaite ir Meda Žemgulyte antrąją vietą užėmė ir jaunučių penketo rungtyje.

Aerobinė gimnastika – vis labiau populiarėjanti gimnastikos sporto šaka, kurioje sportininkai turi atlikti įvairius pratimus, reikalaujančius lankstumo, jėgos, ištvermės, grakštumo bei koordinacijos. Kauno rajono aerobinės gimnastikos sportininkai yra ne vieno Lietuvos čempionato, tarptautinių turnyrų nugalėtojai bei prizininkai, pasaulio ir Europos čempionatų dalyviai.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode