Parama dėkojame




Visi grįžo Lietuvos čempionais

Fantastinė 2016 metų darts (smiginio) sezono pabaiga – į Kaišiadoris išvykę penki klubiečiai visi parsivežė Lietuvos čempionų vardus. Kiti ir ne po vieną.

Dar per varžybų atidarymą Mažeikių DARTS klubo vyrai buvo apdovanoti kaip Lietuvos tarpklubinio čempionato čempionai, išlaikydami titulą antrus metus iš eilės. Laimėti visi devyni turai per visus 2016 metus. Mūsų moterims lėmė paskutinis turas, kur pergalės atveju jos būtų tapusios vicečempionėmis, o pralaimėjus joms atiteko 4-oji vieta. Viską lėmė paskutinės strėlytės.

Individualiose varžybose dalyvavo 82 sportininkai iš visos Lietuvos. Moterų grupėje Irenai Čiplienei nepavyko patekti į aštuntuką, o vyrų grupėje visi keturi mažeikiškiai pateko tarp 16 geriausių, tačiau toliau po vieną kiekviename rate patyrė po pralaimėjimą – Julius Zubavičius iškovojo 9-ąją vietą, Jurijus Stekolnikovas – 5-ąją vietą, o Tomas Bužonas pasiekė pusfinalį, kur pralaimėjo prieniškiui Mindaugui Barauskui ir iškovojo 3-ąją vietą. Į finalą su prieniškiu pateko ir Arūnas Čiplys, tačiau finalas pagal tvarkaraštį buvo numatytas po porinės rungties.

Vyrų porinėje rungtyje puikiai žaidė Mažeikių dvejetas A. Čiplys su T. Bužonu. Praėjusių metų čempionai mažeikiškiai visomis jėgomis kovojo dėl titulo išlaikymo ir tai jiems pavyko – finale, nugalėję šiauliečių porą A. Čiplys ir T. Bužonas antrus metus iš eilės tapo Lietuvos čempionais.

Po porinių varžybų finalų vyko individualių varžybų finalai. Paskutiniame vakaro finale pasirodęs A. Čiplys  triumfavo finalinėje kovoje 5:1 prieš prieniškį M. Barauską. Jam tai jau 7-as kartas, iškovojus Lietuvos čempiono titulą.

Antrą dieną vyko komandinė rungtis, kurioje mažeikiškiai vėl pasirodė puikiai. Moterų komandinėje rungtyje I. Čiplienė startavo su Jonavos atstove. Jos abi pasirodė puikiai, nugalėdamos visas tituluotas varžoves, jos iškovojo Lietuvos čempionių vardus. Vyrų komandinėje rungtyje Mažeikių DARTS klubo komanda atsilaikė permainingose kovose, pateko į finalą, kur, nugalėję Šiaulių klubo komandą, tapo Lietuvos čempionais.

2016 metų Lietuvos Čempionų vardus iškovojo šie Mažeikių DARTS klubo nariai: A. Čiplys –absoliutus čempionas  (individuali, porinė ir komandinė rungtys), T. Bužonas – porinė ir komandinė rungtys, I. Čiplienė, J. Zubavičius ir J. Stekolnikovas – komandinė rungtis.

Kalėdinis stebuklas įvyko!



Arūnas ČIPLYS
Mažeikių DARTS sporto klubas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode