„Samsung Electronics“ dėl baterijų sprogimų stabdo prekybą „Galaxy Note 7“

Pietų Korėjos elektronikos milžinė „Samsung Electronics“ penktadienį paskelbė stabdanti prekybą „Galaxy Note 7“ modelio išmaniaisiais telefonais, kurie rinkoje pasirodė vos prieš dvi savaites.

Šios priemonės imtasi gavus pranešimų apie įkrovimo metu sprogusias kai kurių telefonų baterijas.

„Samsung“ mobiliojo ryšio įtaisų verslo vadovas Koh Dong-jinas (Ko Dondžinas) pareiškė, kad „Galaxy Note 7“ jau įsigiję vartotojai galės juos iškeisti į naujus išmaniuosius telefonus, neatsižvelgiant į tai, kada jie buvo įsigyti.a

Apie savo pirmąjį iš esmės pasaulinio masto išmaniųjų telefonų flagmano atšaukimą „Samsunag“ paskelbė, nes dar nerado būdų aiškiai nustatyti, kurie telefonai gali kelti pavojų vartotojams.

„Galaxy Note 7“ telefonai iš parduotuvių lentynų išimami dešimtyje šalių, įskaitant Pietų Korėją ir Jungtines Valstijas.

Pasak Koh Dong-jino, įmonei atlikus tyrimą paaiškėjo, kad telefonai užsiliepsnojo dėl baterijos elemento, pagaminto vieno iš dviejų įmonės baterijų tiekėjų. Tiekėjo pavadinimo jis nenurodė.

„Gamybos procese buvo mažytė problema, taigi tai buvo labai sudėtinga nustatyti“, – pareiškė jis spaudos konferencijoje.

Kai kurie pirkėjai pranešė, kad jų telefonai įkrovimo metu užsidegė arba sprogo, ir apdegusių telefonų nuotraukomis pasidalijo socialiniuose tinkluose. „Samsung“ pranešė, jog Pietų Korėjoje ir užsienyje patvirtino 35 tokius atvejus.

Apie patirtus sužalojimus iki šiol nebuvo pranešta.

„Samsung“ taip pat pranešė, kad nuo rugpjūčio 19 dienos, kai buvo pradėta prekyba „Galaxy Note 7“, ji jau pardavė daugiau kaip 1 mln. šio modelio išmaniųjų telefonų. Įmonė iki šiol pagamino apie 2,5 mln. šių telefonų ir jų dalis tebėra sandėliuose.

„Samsung“ skaičiavimais, senųjų „Galaxy Note 7“ keitimą naujais telefonais bus galima pradėti per maždaug dvi savaites.

Kinijoje šio modelio išmaniojo telefono pardavimai nestabdomi. Įmonė pranešė, kad Kinijoje parduodamuose „Galaxy Note 7“ įrengtos kito tiekėjo pagamintos baterijos.

Seulas, rugsėjo 2 d. (AFP-AP-BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode