Sprogimas

Šiauliuose tiesiamas pietrytinis aplinkkelis pagerins susisiekimą magistraliniais keliais, sumažins transporto spūstis mieste

pietŠiauliuose įgyvendinamas seniai lauktas projektas – tiesiamas pietrytinis aplinkkelis, kuris sujungs miestą kertančius magistralinius kelius, pagerins verslo plėtros sąlygas ir leis sumažinti transporto spūstis mieste. Tai valstybei svarbus vietinės reikšmės kelių projektas, iš dalies finansuojamas Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšomis.

„Džiugu, kad pagaliau pajudėjo daugiau nei dešimtmetį planuoto Šiaulių pietrytinio aplinkkelio įrengimo darbai. Miestui, ties kuriuo susikerta net dvi europinės reikšmės magistralės E77 ir E272, tai itin svarbus projektas, todėl jam skirtas KPPP finansavimas. Naujasis aplinkkelis sujungs magistralinius kelius, pagerins tranzitinio eismo sąlygas, be to, leis patogiau pasiekti pramoninę miesto zoną ir naujas investicijoms numatytas miesto teritorijas. Tikimės, kad tai leis stipriai sumažinti eismo srautus aplinkinėse miesto gatvėse, pagerins eismo saugą ir prisidės prie savivaldybės siekio skatinti darnų judumą mieste“, – sako susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

Šiuo metu Šiauliuose yra tik vakarinis aplinkkelis, nutiesti aplinkkelį aplenkiant miestą iš pietinės pusės nėra galimybės dėl Rėkyvos ežero. Todėl Šiaulių miesto savivaldybė nusprendė įrengti vidinį pietrytinį aplinkkelį, kuris sujungs europinėms magistralėms priklausančius magistralinius kelius A9 Panevėžys–Šiauliai ir A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas (Karaliaučius).

„Be jokios abejonės, pietrytinis aplinkkelis turės strateginę reikšmę ir sukurs reikšmingą ekonominę vertę bei palengvins susisiekimą tiek gyventojams ir miesto svečiams, tiek ir tranzitiniam eismui. Tad, pasinaudodamasis proga, tiesiog noriu padėkoti visai susisiekimo ministro komandai už aiškią poziciją ir esu tikras, jog Šiauliai visai netrukus dar ryškiau atskleis savo milžinišką potencialą“, – teigia Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Tiesiant naująjį aplinkkelį jo trasoje bus įrengta žiedinė sankryža Aukštabalio, Baltų ir Išradėjų gatvių sankirtoje, rekonstruojamos šios sankryžos prieigos. Taip pat tiesiamos naujos aplinkkelio atkarpos – beveik 2 km ilgio 2 eismo juostų Aukštabalio g. tęsinys ir apie 0,5 km 4 eismo juostų Serbentų g. tęsinys su pėsčiųjų ir dviračių takais. Tai vienas iš aplinkkelio įrengimo etapų. Šiuos darbus numatoma atlikti iki šių metų pabaigos. Toliau darbai bus tęsiami 2023–2024 m, rekonstruojant Serbentų ir Pramonės gatvių sankryžą bei įrengiant aplinkkelio jungtį tarp Baltų ir Tilžės gatvių.

Šiaulių miesto savivaldybė planuoja, kad aplinkkelis pagerins susisiekimą su įvairiais verslo ir pramonės objektais – Šiaulių pramonės parku ir laisvąja ekonomine zona. Be to, užtikrinus patogų privažiavimą atsivers naujos investuotojams patrauklios pramoninės teritorijos, kuriose siekiama kurti aukštos pridėtinės vertės darbo vietas.

Šiaulių pietrytinis aplinkkelis yra vienas iš septynių Lietuvos savivaldybėse įgyvendinamų projektų, kuriuos Susisiekimo ministerijos sudaryta komisija atrinko kaip valstybei svarbius vietinės reikšmės kelius, finansuotinus šių metų KPPP lėšomis. Šiam projektui įgyvendinti Šiaulių miesto savivaldybei šiemet skirta 613,3 tūkst. eurų KPPP lėšų. Iš viso šiais metais tokiems projektams skiriama 16,133 mln. eurų.

 

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode