Sprogimas

Kas yra maisto papildai ir kam jie reikalingi?

maistKad būtume sveiki, mūsų organizmui kasdien reikia gauti daug įvairiausių vitaminų ir mineralų. Ypač jų reikia tiems, kurie dirba fizinį darbą, sportuoja ar šiaip renkasi aktyvų gyvenimo būdą. Kad galėtume pakankamai įsisavinti šių medžiagų, reikia per dieną suvalgyti solidų kiekį daržovių ir vaisių, tačiau ne visada tai sugebame. Tad lieka dar viena išeitis – vartoti aukštos kokybės maisto papildus.

Kaip apibūdinami maisto papildai?

Maisto papildai – tai gaminiai, kurie yra sudaryti iš mineralų, vitaminų, augalinių medžiagų ir žolelių. Juose taip pat yra aminorūgščių, fermentų, probiotikų, antioksidantų ir kitokių maistinių medžiagų. Šie papildai yra gaminami kapsulių, tablečių, miltelių ir skysto koncentrato formomis. Jų dėka pagerinama mūsų fizinė ir psichinė sveikata, patenkinami organizmo vitaminų ir mineralų poreikiai, leidžiantys sveikai gyventi.

Kokiuose maisto produktuose kokie yra randami vitaminai ir maistinės medžiagos?

Skirtinguose maisto produktuose yra susikaupę skirtingi organizmui reikalingų medžiagų kiekiai. Citrusiniuose vaisiuose yra labai gausus vitamino C kiekis, žalialapėse daržovėse yra sukaupta daug vitamino K. Maisto produktuose esama baltymų, sveikųjų riebalų ir skaidulų, kurių reikia organizmo sveikatai ir energingumui palaikyti. Augaliniame maiste taip pat yra daug antioksidantų, kurie gesina vidinius uždegimus ir padeda išvengti lėtinių ligų.

Ypač daug antioksidantų yra braškėse, mėlynėse, avietėse, raudonuosiuose kopūstuose, violetinėse ir raudonosiose vynuogėse, pupelėse ir juodajame šokolade. Kadangi maisto papildai yra skirti tik papildyti organizmą reikiamomis medžiagomis, o ne vietoje sveikos mitybos, tai reikia atitinkamą dėmesį skirti ir kokybiškiems maisto produktams.

Kokie maisto papildai dabar yra itin populiarūs?

Šiuo metu ant bangos yra natūralūs maisto papildai, kuriuos sukūrė japonų mikrobiologas dr. Ohhira. Jo papildai yra pagaminti, jungiant natūralią gydomųjų augalų jėgą, probiotinių  mikroorganizmų savybes, senosios japoniškos fermentacijos tradicijos pritaikytos veikti kartu su šiuolaikinio mokslo sukurtomis technologijomis.

Sudedamosios šių papildų dalys veikia kartu, todėl pasiekia daugiasluoksnį poveikį organizmui. Ohhiros papildų sąraše yra probiotinės bakterijos, maistinės skaidulos, biogeniniai metabolitai, hialurono rūgštis ir kolagenas, kurie reikalingi odos, kaulų, kremzlių, dantenų ir kraujagyslių būklės pagerinimui.

23-195c

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode