Sprogimas

1808 linijos vadovė: situacija dėl skambučių, mobiliųjų punktų užimtumo kiek pagerėjo

linijosNepaisant išaugusio naujų COVID-19 atvejų skaičiaus, skambinančiųjų 1808 karštąja linija kiek sumažėjo, sako šios linijos vadovė Greta Beinaravičiūtė.

Anot jos, situacija, lyginant su praėjusia savaite, kiek geresnė ir mobiliuosiuose punktuose.

„Per praėjusį pirmadienį padaryta 18 tūkst. registracijų, per savaitę jų mažėja ir savaitės pabaigoje lieka apie 10 tūkstančių. Panašiai yra ir su skambučiais: tik po švenčių, po sausio 1-osios, skambučių skaičius šiek tiek sumažėjo, dabar gaunama iki 16 tūkst. skambučių per parą, būdavo iki 18 tūkstančių“, – BNS ketvirtadienio pavakarę sakė G. Beinaravičiūtė. 

Anot jos, į tyrimų liniją skambina apie pusė visų besikreipiančių, likusieji konsultuojasi saviizoliacijos klausimais, dėl išvykimo į kitas šalis, vakcinavimo.

„Mobilių punktų užimtumo situacija yra šiek tiek pagerėjusi, yra tik keletas miestų, kur tyrimo reikia palaukti 3-4 dienas, bet daugumoje, pagal galimybes tikrai gali pasiūlyti vietą. Poros dienų eilės gali būti, bet, pavyzdžiui, Kaunas per dieną tą vietų skaičių pasididina, jei yra galimybių, panašiai elgiasi ir Vilnius. Sudėtingiausia galbūt yra Panevėžyje, bet tai – šios minutės reikalas“, – kalbėjo karštosios linijos vadovė.

Anot jos, taip pat registracijos tyrimams 3-4 dienas reikia laukti Palangoje, Radviliškyje, Skuodo rajone. 

„Greičiausiai tai susiję su sergamumo padidėjimu. Nes pirmadieniais iš viso atliekama apie 18 tūkst. tyrimų, daugiau nei pusė – su simptomais“, – tvirtino G. Beinaravičiūtė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad nuo sausio visi besikreipiantieji dėl testų registruojami į bendrą eilę, o galimybių pasui testai mobiliuosiuose punktuose atliekami tik vaikams, nėščiosioms ar negalintiems skiepytis dėl medicininių priežasčių.

„Nuo sausio 1-osios iki šiandien per visus mobiliuosius punktus galimybių pasui yra 1600 registracijų, daugelis jų – vaikai“, – sakė ji.

Statistikos departamento duomenimis, pastarąją parą nustatytas 4051 naujas COVID-19 atvejis – tai jau antra para, kai naujai susirgusiųjų skaičius viršija 4 tūkstančius.

Lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode