Sprogimas

Santaros klinikose uždraudžiamas pacientų lankymas

pacientuDėl nepalankios epidemiologinės situacijos Santaros klinikose nuo ketvirtadienio uždraudžiamas pacientų lankymas: bus galima atvykti tik pas terminalinės sveikatos būklės pacientus.

Siuntų perdavimo tvarka pacientams nesikeičia, pranešė ligoninė.

Pasak Santaros klinikų direktorės valdymui Jolitos Jakutienės, Vilniaus regione užimta 86 proc. aktyviam gydymui ir 76 proc. reanimacijos ir intensyviosios terapijos paslaugoms teikti skirtų vietų COVID-19 liga sergantiems pacientams.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose, kur gydomi tik sunkūs ir labai sunkūs pacientai, iš 91 aktyviam gydymui skirtų vietų užimtos 89, iš 33 reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 30. Taip pat Santaros klinikose gydomi 10 COVID-19 liga sergančių vaikų, iš jų du – reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose.

Pagrindinėje atraminėje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje trečiadienį yra užpildyta 93 proc. aktyvaus gydymo lovų. Dėl šios priežasties papildomai atidaromas dar vienas 30 lovų aktyvaus COVID-19 gydymo skyrius, o ligoninėje teko uždaryti dar vieną terapinio profilio skyrių.

Iš viso ligoninėje bus skirta 150 aktyviam gydymui skirtų vietų bei šešios reanimacijos ir intensyviosios terapijos, iš kurių jau dabar užimtos keturios.

„Įkurdami naujas gydymo vietas, esame priversti mažinti vietų skaičių ne COVID-19 liga sergantiems pacientams“, – atkreipia dėmesį direktorė valdymui J. Jakutienė.

Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje iš 30 aktyvaus gydymo vietų užpildyta 21, Alytaus S. Kudirkos ligoninėje iš 70 vietų užpildytos 58, Ukmergės ligoninėje iš 50 vietų užimtos 47, Druskininkų ligoninėje – 27 iš 30, Elektrėnų ir Molėtų ligoninėse užimtos visos COVID-19 pacientų gydymui skirtos lovos, atitinkamai 40 ir 20. Be to, M. Marcinkevičiaus ligoninėje gydomi 26 sergantys pacientai bei 10 pacientų Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, iš jų vienas – reanimacijoje ir intensyviosios terapijos skyriuje. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode