Sprogimas

NVSC: daugiausia COVID-19 protrūkių – ugdymo, sveikatos įstaigose

istaigosePraėjusios savaitės pabaigoje fiksuota trečdaliu daugiau aktyvių koronaviruso protrūkių nei paskutinę rugsėjo savaitę. Protrūkių kreivės kilimas stebimas dvylika savaičių iš eilės.

Bendrai praėjusios savaitės pabaigoje Lietuvoje registruota 720 aktyvių COVID-19 ligos židinių, savaitę prieš tai jų buvo 546.

Daugiausia ligos židinių yra švietimo, sveikatos apsaugos įstaigose, rodo antradienį paskelbti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenys.

Praėjusios savaitės pabaigoje daugiausia – 469 – aktyvių protrūkių registruota ugdymo įstaigose.

Specialistų vertinimu, situacija ten stabilizavosi – palyginti pastarųjų savaičių duomenis, reikšmingų pasikeitimų dėl protrūkių ugdymo įstaigose nėra.

Kaip ir ankstesniais laikotarpiais, didžiausią dalį šioje statistikoje sudaro pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigos.

Tuo metu protrūkiai ikimokyklinio ugdymo įstaigose siekia beveik 12 proc., skaičiuojant nuo visų šiuo metu registruotų aktyvių protrūkių. 96 proc. šių protrūkių nėra skaitlingi, juose yra mažiau nei dešimt susijusių pirminių atvejų.

Vertinant protrūkių pasiskirstymą regionuose, daugiausia jų registruota Kauno, Klaipėdos, Šiaulių apskrityse, kiek mažiau – Tauragės, Alytaus, Utenos apskrityse.

40-ąją metų savaitę aktyvių protrūkių prieaugį epidemiologai taip pat fiksavo gamybos, prekybos, statybų sektoriuose, tačiau jis nebuvo žymus ir siekė nuo kelių iki keliolikos procentų. Atitinkamai fiksuota 41, 12 ir 8 aktyvūs protrūkiai.

Taip pat daugiau aktyvių protrūkių specialistai praėjusią savaitę nustatė ir gydymo bei socialines paslaugas teikiančiose įstaigose. Gydymo įstaigose fiksuoti 62 aktyvūs COVID-19 ligos protrūkiai, prieš savaitę jų buvo 61, socialines paslaugas teikiančiose įstaigose – 17, prieš savaitę jų registruota 11.

Maisto pramonės, logistikos ir transporto, žemės ūkio įmonėse, taip pat paslaugų sektoriuje 40-ąją metų savaitę stebimos palankios tendencijos. Šiose srityse protrūkių mažėjimas siekė nuo keliolikos iki net 50 procentų.

NVSC primena, kad protrūkis – tai staigus užkrečiamųjų ligų išplitimas, apėmęs riboto skaičiaus žmonių grupę ar ribotą teritoriją, tai yra du ir daugiau tarpusavyje susiję ligos atvejai laiko ir vietos požiūriu.

nvsc.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode