Sprogimas

Arkiv. S. Ševčukas. Užtvankos sunaikinimas – dar vienas karo nusikaltimas

sunaik„Rusija tęsia genocidinę agresiją prieš Ukrainą. Kachovkos hidroelektrinės sunaikinimas – tai dar vienas karo nusikaltimas, baisi žmogaus sukelta ekologinė katastrofa ir nuodėmė prieš Dievą Kūrėją, kuris pašaukė žmogų vystyti, o ne naikinti jo sukurtą pasaulį“, – praėjus kelioms valandoms po žinios apie Kachovkos hidroelektrinės užtvankos susprogdinimą ankstyvą birželio 6-osios rytą parašė arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas.

Ukrainos Graikų Katalikų Bažnyčios vyriausiasis ganytojas pridūrė, kad tūkstančiai žmonių atsidūrė mirtiname pavojuje, kuris vis didėja. Mažėjantis vandens lygis gali sukelti grėsmę okupantų rankose esančiai Zaporižios atominei elektrinei. 

„Melskimės už žmones, kurių gyvybėms gresia pavojus, kad Viešpats Dievas juos apsaugotų. Taip pat melskime sumanumo ir drąsos mūsų gelbėjimo tarnyboms, evakuojančioms civilius gyventojus.

Dėkojame viso pasaulio geros valios žmonėms, kurie šiomis akimirkomis padeda gelbėti gyvybes Ukrainoje. Raginame tarptautinę bendruomenę pasmerkti teroristinius agresorės Rusijos veiksmus ir tinkamai reaguoti“, – rašo ukrainietis ganytojas savo Facebook paskyroje.

Pasak pirminių vertinimų, Rusijos pajėgų kontroliuotos užtvankos sugriovimas palies apie 80 mažesnių ar didesnių gyvenviečių, įskaitant Chersono miestą, kur gyvena šimtai tūkstančių žmonių abiejose Dniepro upės pusėse: vieną kontroliuoja Ukraina, o kitą – Rusija. Antradienio ryte prasidėjo civilių evakuacija, o žinių agentūros pradėjo dalintis semiamų gyvenviečių vaizdais. Spėjama, kad reiks ne mažiau penkių dienų, kol vandens lygis stabilizuos. Tarptautinės atominės energijos agentūros ir pačios Ukrainos nacionalinio elektros energijos operatoriaus Energoatom pareigūnai pareiškė, kad šiuo metu nėra betarpiškos branduolinės avarijos Zaporižios elektrinėje grėsmės: jos vandens rezervuaras, užtikrinantis saugumui pamatinę šaldymo funkciją, yra pakankamai užpildytas, tačiau padėtis atidžiai stebima. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode