Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius sekmadienio vidudienį: geros kelionės Velykų link!

keliones1Verbų sekmadienio Mišių pabaigoje, prieš palaiminimą, popiežius Pranciškus vadovavo tradicinei sekmadienio vidudienio „Viešpaties angelo“ maldai. Šia proga popiežius visiems padėkojo už artumą ir maldas šiomis dienomis, kai jis buvo ligoninėje.

Atskirą sveikinimą popiežius skyrė italams – įvairių katalikiškų judėjimų nariams, – dalyvaujantiems „Taikos karavane“, kuris šiomis dienomis nuvyko į Ukrainą. „Kartu su įvairiais būtiniausiais daiktais jie neša Italijos žmonių artumą kenčiančiai ukrainiečių tautai, o šią dieną jie dovanoja alyvmedžio šakeles – Kristaus taikos simbolį. Prie šio gesto ir mes prisijungiame malda, kuri ypatingai karšta tebūna Didžiosios savaitės dienomis.“

Galiausiai popiežius visiems palinkėjo dvasiškai vaisingos Didžiosios savaitės: „Broliai ir seserys, šiandiene švente įžengėme į Didžiąją savaitę. Linkiu jums ją išgyventi taip, kaip mus moko šventosios Dievo tautos tradicija, t. y. lydėti Viešpatį Jėzų su tikėjimu ir meile. Mokykimės iš mūsų Motinos, Mergelės Marijos. Ji sekė paskui savo Sūnų širdies artumu, buvo viena siela su juo ir, net to nesuprasdama, kartu su juo visiškai atsidavė Dievo Tėvo valiai. Tegul Dievo Motina padeda mums išlikti arti Jėzaus, esančio kenčiančiuose, atstumtuose, apleistuose žmonėse. Visiems geros kelionės Velykų link!“, kalbėjo Pranciškus. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode