Sprogimas

Popiežius: Bažnyčia remia visus, kas kovoja su skurdu ir badu pasaulyje

remiaKasmet spalio 16-ąją minima Pasaulinė maisto diena. Šia proga penktadienį, spalio 15 d., popiežius Pranciškus pasiuntė laišką Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO) generaliniam direktoriui Qu Dongyu.

Minėdami Pasaulinę maisto dieną susiduriame su vienu didžiausių žmonijos iššūkių –būtinumu vieną kartą visiems laikams įveikti pasaulyje badą, rašo popiežius. Šių metų Pasaulinės maisto dienos minėjimui FAO pasiūlė temą: „Mūsų veiksmai – mūsų ateitis. Geresnė gamyba, geresnė mityba, geresnė aplinka ir geresnis gyvenimas“. Tuo pabrėžiama, kad reikia imtis bendrų veiksmų siekiant užtikrinti, kad kiekvienas žmogus turėtų galimybę prasimaitinti ir kad mitybos poreikių užtikrinimas nekenktų gamtai. Popiežius atkreipia dėmesį į mūsų dienų pasaulyje matomą paradoksą:  viena vertus, daugiau kaip 3 milijardai žmonių neturi užtikrintos pakankamos kokybiškos mitybos; kita vertus, beveik 2 milijardai žmonių turi viršsvorio problemų dėl netinkamos mitybos ir nejudraus gyvenimo būdo. Jei nenorime kelti pavojaus mūsų planetos ir visų gyventojų sveikatai, rašo Pranciškus, turime skatinti pokyčius visuose lygmenyse ir pertvarkyti maisto sistemas.

Savo laiške popiežius atkreipia dėmesį į kai kurias sritis, kuriose būtina imtis skubių veiksmų. Visų pirma mažinti atliekas maisto gaminimo ir vartojimo cikluose. Kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie šio tikslo, pradėdamas nuo savo kasdienio gyvenimo ir paprasčiausių gestų. Taip pat reikia labiau vertinti smulkiųjų gamintojų indėlį, palengvinanti jų prieigą prie naujovių, kurios, pritaikytos žemės ūkio ir maisto produktų sektoriuje, gali sustiprinti atsparumą klimato kaitai, padidinti maisto gamybą ir paremti maisto gaminimo srityje dirbančius asmenis. Kovojant su badu reikia įveikti šaltą rinkos logiką, orientuotą tik į ekonominį pelną, ir stiprinti solidarumo logiką.

Šventasis Sostas ir Katalikų Bažnyčia palaiko pastangas visų, kurie siekia, kad nė vieno žmogaus pagrindinės teisės nebūtų pažeidžiamos ar ignoruojamos, rašo popiežius, melsdamas, kad Visagalis Dievas laimintų visus, kas kovoja su skurdu ir badu pasaulyje. (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode