Sprogimas

UNICEF: vaikams Afganistane labai reikia humanitarinės pagalbos

pagalbosJTO vaikų agentūra pabrėžia neatidėliotinus Afganistano vaikų poreikius, nes dėl nesaugumo ir konfliktų po to, kai Talibanas perėmė valdymą šalyje, ji tapo „viena blogiausių vietų žemėje būti vaiku“.
Afganistane yra beveik 10 milijonų vaikų, kuriems skubiai reikia humanitarinės pagalbos. Pastarosiomis savaitėmis didėjant konfliktams ir nesaugumui, JT Vaikų fondas (UNICEF) išreiškė susirūpinimą, kad didžiausią kainą moka vaikai, jų buvo tarp žuvusiųjų Kabule per sprogimą oro uoste. UNICEF taip pat pabrėžia humanitarinės pagalbos šaliai poreikį, nes tarptautiniai donorai mažina pagalbą šaliai. Humanitarinės pagalbos prašymas skirtas įvairiems sektoriams, įskaitant vaikų apsaugą, mitybą, sveikatą ir švietimą, sako UNICEF Afganistano atstovas Herve Ludovic De Lys.

Atsižvelgdamas į nestabilumą ir konfliktus, Herve de Lys pažymi, kad šalyje vyrauja „vaikų apsaugos krizė, šalis jau yra viena blogiausių vietų žemėje būti vaiku“. Jis kalbėjo apie nerimą keliančius pranešimus apie paliktus be priežiūros vaikus visoje šalyje, daugelis patyrę rimtų sužeidimų, verbuojami ginkluotų grupuočių. Kai kuriems vaikams, gyvenantiems bendruomenėse, trūksta vandens, mityba prasta, kyla bado grėsmė, trūksta vaistų.

UNICEF ragina padėti vaikams, „iš kurių atimta teisė į sveiką ir saugią vaikystę“, dėl kiekvieno jų UNICEF lieka Afganistane. Herve de Lys pabrėžė, jog UNICEF sieks padėti, kad „visos mergaitės Afganistane, įskaitant turinčias negalią, lankytų pradinę ir vidurinę mokyklas ir, jei norėtų, stotų į universitetą“.

UNICEF prašė remti jų prižiūrimas sritis: mobilių sveikatos klinikų kūrimą, vaikų gydymą, vakcinų nuo poliomielito ir COVID pirkimą, vandens tiekimą į sausros paveiktas vietoves, pagalbą rengiantis naujiems mokslo metams.
(DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode