Sprogimas

Priesaikos negalioja, sprendimai ir parašai – nelegalūs

priesNors prieš porą dienų įvyko iškilmingas Mažeikių r. savivaldybės tarybos posėdis, duotos 2023–2027 m. kadencijos tarybos narių ir merės priesaikos, tenka kartoti viską iš naujo: mat prisiekta senos redakcijos tekstu, kuris neatitinka Vietos savivaldos įstatyme nustatyto teksto. Nuo balandžio 1 d. priesaikų tekstai pakeisti (pvz. neliko žodžių „Lietuvos Respublikos“, vietoj „tarybos nario“ įrašyta „savo“).

 
 

 

Inicijavo susitikimą

Nelegaliai tarybos posėdyje pasivadinę „opozija“ atstovai šiandien, balandžio 19 d., inicijavo susitikimą su išrinkta mere Rūta Matulaitiene ir Rinkimų komisijų atstovėmis, siekiant išsiaiškinti situaciją. O ji rimta: pasirašyti svarbūs dokumentai dėl atleidimo iš darbo ankstesnių darbuotojų, paskyrimo naujų vicemerų ir administracijos vadovo, patvirtintos komitetų sudėtys ir jų vadovai, tačiau visa tai – nelegalu. Tam neturėjo jokių įgaliojimų nei R. Matulaitienė, nei 27 išrinkti tarybos nariai.

Kas kaltas?

Tokioje situacijoje, kai prisiekta senu, negaliojančiu priesaikos tekstu, be Mažeikių atsidūrė dar berods 11 savivaldybių, kurių atsakingi asmenys nepamatė pasikeitusio įstatymo ir naujos priesaikos. Akmuo mestas ir Vyriausiajai rinkimų komisijai, kuri apie tai neinformavo savivaldybių.

Mažeikių r. savivaldybės rinkimų komisijų pirmininkė Alvyda Purauskytė susitikime sakė kaltę prisiimanti ir prašo leisti ištaisyti. Tuo tikslu balandžio 20 d. skelbiamas tarybos posėdis, kuriame vėl iš naujo duos priesaikas išrinktieji į savivaldą 27 politikai ir merė. Vėl iš naujo bus skelbiama valdančioji dauguma ir opozicija, komitetų sudėtys, jų vadovai, priimami sprendimai dėl pritarimo vicemerų kandidatūroms, Savivaldybės tarybos nario paskyrimo pavaduoti merą jam negalint eiti pareigų, administracijos direktoriaus ir kt.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode