Parama dėkojame




Sprogimas

Seimo Švietimo ir mokslo komiteto vizitas Mažeikiuose

Balandžio 12 dieną Mažeikiuose lankėsi Seimo Švietimo ir mokslo komiteto nariai. Vizito metu buvo aplankyta Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija, Šerkšnėnų daugiafunkcinis centras, o Kalnėnų progimnazijoje vyko susitikimas su rajono ugdymo įstaigų vadovais.

 

Lietuvoje didelė problema – skirtumai tarp mokyklų

Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Artūras Žukauskas įstaigų vadovams pristatė komiteto veiklą, atvykusius narius, aptarė švietimo finansavimą ir kitas aktualijas. Jis kalbėjo apie technologijų diegimą švietimo įstaigose, nes būtent technologijos turi tapti svarbiu pagalbininku, kad mokytojas galėtų skirti daugiau laiko bendravimui su vaiku: „Mokytojas yra centrinė figūra ugdyme – buvo ir bus, nepaisant visų technologijų, tik mokytojas gali ugdyti“, – sakė A. Žukauskas.

Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas akcentavo, jog Lietuvoje didelė problema yra skirtumai tarp mokyklų, mokinių ir tarp mokytojų: „Mes matome, kaip skiriasi mokyklų ūkis – vienoje mokykloje kiekvienas vaikas turi kompiuterį, kitoje – ir klasėse ne visur pamatysi kompiuterį, vienose mokyklose lentos yra elektronines, kitose – kreida iki šiol pagrindinis darbo įrankis“. Pasak A. Žukausko, visi vaikai yra vienodi ir jiems turi būti suteiktos vienodos sąlygos.

Didžiausia problema rajone – mokytojų amžius

Vizito metu Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus susitikimo dalyviams pristatė švietimo situaciją mūsų rajone. Jis apžvelgė mokinių skaičių: šiuo metu Mažeikių rajone yra 6285 mokiniai, palyginimui, 2004 metais buvo 12 800 mokinių. A. Stonkus atkreipė dėmesį, jog didžiausia problema Mažeikių rajone yra mokytojų amžius – trūksta jaunų pedagogų, tačiau vedėjas džiaugėsi, jog Mažeikiuose yra daug aukštos kvalifikacijos mokytojų – šiuo rodikliu stipriai lenkiame šalies vidurkį.

Klausimus uždavė įstaigų vadovai

Susitikimo su įstaigų vadovais metu buvo kalbėta apie švietimo problemas, įtraukujį ugdymą, tūkstantmečio mokyklų programą ir kitas aktualijas. Susirinkę švietimo įstaigų vadovai taip pat turėjo galimybę išsakyti savo klausimus bei pastabas.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode