Sprogimas

Mažeikiškė pristatė poezijos knygą

endriukknygaKetvirtadienį, kovo 23 dieną, Mažeikių Henriko Nagio viešojoje bibliotekoje savo pirmąją eilėraščių knygelę „Kol verkė širdis“ pristatė mažeikiškė Antanina Endriukaitienė. Pavasariniame poezijos vakare skambėjo ne tik autorės eilės, bet ir liaudiškos muzikos grupės „Mes kitokie“ atliekamos dainos.

 

Knygos pradžia – socialiniame tinkle

Endriukaitienė kurti eilėraščius pradėjo dar vaikystėje, tačiau tuomet jų nekaupė – rašė tik dėl savęs. Pasakodama apie knygos atsiradimą autorė atskleidė, jog jos pradžia – socialinis tinklas „Facebook“. Nuo 2017-ųjų metų savo eilėmis mažeikiškė pradėjo dalintis šiame socialiniame tinkle, kaip teigė pati autorė, iš pradžių labai nedrąsiai – vos po kelis eilėraščius, tačiau sulaukė teigiamų reakcijų – draugai, pažįstami džiaugėsi jos kūryba, skatino ją rašyti ir išleisti knygą.

Knyga, virtusi realybe

Paskatinta artimųjų ir kitų, jos kūrybą pamilusių žmonių, A. Endriukaitienė kreipėsi į leidyklą, kurios vadovui – Viktorui Mačerniui, nuoširdžiai dėkojo už pagalbą, įgyvendinant knygos leidybą. V. Mačernis prisiminė, jog pradžioje moteris labai kuklinosi ir tarsi nedrįso pripažinti, jog gali išleisti knygą, ir sakė: „Prisiminkite, kad ši knyga – jau ne sapnas, o realybė“.

Užtektų penkioms knygoms

A. Endriukaitienė paklausta, kaip gimsta eilėraščiai, pasakojo, jog ją įkvepia visa supanti aplinka ir pašmaikštavo: „Net virtuvėje, mušdama mėsą, eiliuoju“. Autorė atskleidė, jog kartais dienomis rašyti nelieka laiko, todėl tenka kurti naktį. Paklausta, ar tai ne paskutinė jos knyga, autorė su šypsena sakė: „Eilėraščių dar penkioms knygoms užtektų“.

Skambėjo ne tik eilės

Į knygos pristatymą susirinkę A. Endriukaitienės artimieji, jos poezijos mylėtojai, nešini gėlėmis, negailėjo gražių žodžių autorei ir skatino nesustoti kurti. Susirinkusieji ne tik išgirdo poetės eiles, bet ir smagią muziką, privertusią net šokti. Gerą nuotaiką ir skambias dainas dovanojo liaudiškos muzikos grupė „Mes kitokie“ (vadovas Antanas Repšys).

Autorės nuotr. Daugiau nuotraukų: Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode