Sprogimas

Spaudos diena švęsta Mažeikiuose

Gegužės 7 d. Mažeikių muziejuje surengtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti skirtas renginys.

Perskaitytas LR Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimas. Jis perduotas saugoti muziejui. Atidaryta paroda, vyko filmo premjera, įteikta Vytauto Gedgaudo premija.

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) kartu su Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) šiuos metus yra paskelbusi žurnalistikos legendos – Vytauto Gedgaudo – metais. 110-osios jo gimimo metinės ir Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena paminėtos Mažeikiuose – krašte, kuriame V. Gedgaudas gyveno ir mokėsi. Pristatyta paroda „Laiko sūpuoklėse“ – bendras Vilniaus universiteto Žurnalistikos ir audiovizualinių tyrimų centro doc. dr. Jolantos Mažylės ir Mažeikių muziejininkų projektas.

Pirmą kartą parodytas Audronės Kosciuškienės ir Justino Lingio filmas apie V. Gedgaudą iš jų sukurto 4 filmų ciklo „Viltis abipus Atlanto“. Šio ciklo kūrėjams įteikta Vytauto Gedgaudo premija. Tai kasmetinis LŽS ir NŽKA apdovanojimas, skiriamas žurnalistams už turiniu ir forma išskirtinius spaudos, radijo, televizijos, interneto ir fotožurnalistikos darbus. Laureatus sveikino Seimo narė Laima Nagienė, Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, kiti svečiai.

LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius įteikė padėkas Audronei Malūkienei ir Birutei Rudokienei.

Iškilmingo renginio metu skambėjo lietuvių autorių dainos ir eilės.

Birutės Šneideraitienės nuotr. Daugiau nuotraukų: (14) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode