Sprogimas

Finansavimas nevyriausybinėms organizacijoms: dar galite suskubti pateikti paraišką

galitePrimename, kad Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) ikikovo 31 d. laukia paraiškų finansinei paramai gauti išnevyriausybinių organizacijų. Šiam kvietimui iš Klimato kaitos programos skirta 0,5 mln. eurų.

Maksimalus vieno projekto finansavimas vienai organizacijai siekia 60 tūkst. eurų, konsorciumui – 120 tūkst. eurų. Finansavimo intensyvumas – 90 proc., likusius 10 proc. NVO turės padengti nuosavu piniginiu indėliu ar savanorišku darbu.

„Norint paskatinti pokyčius kovoje su klimato kaita, neužtenka investicijų tik į atskirų infrastruktūros projektų įgyvendinimą. Turime investuoti ir į aplinkosauginių nevyriausybinių organizacijų advokacijos pajėgumus. Tikimės, kad ši finansinė paskata paskatins pokytį politikos formavime, jos atvirumą, skaidrumą bei atskaitingumą“, – sako APVA Nacionalinių programų valdymo departamento direktorius Jonas Balkevičius.

Finansine paskata bus remiamos veiklos, siekiančios daryti moksliniais įrodymais ir gerąja praktika paremtą poveikį teisėkūrai, advokaciją papildančios veiklos, pavyzdžiui, visuomenės informavimas ir švietimas. Bus remiami tik tie projektai, kurie gali daryti poveikį teisėkūrai, susijusiai su šiltnamio efektą sukeliančių dujų mažinimu žemės ūkio, transporto ir pramonės sektoriuose.

Aplinkos ministro patvirtintame Finansinės paskatos nevyriausybinių organizacijų veikloms ir (ar) veiksmams, formuojant klimato politiką ir informuojant visuomenę apie klimato kaitą, tvarkos apraše numatyta, kad pareiškėjas turi būti nevyriausybinė organizacija (NVO), įsisteigusi ir veikianti ne trumpiau nei prieš 1 metus nuo įsakymo įsigaliojimo datos.

Be to, NVO turi būti įtraukta į darančių įtaką teisėkūrai sąrašą,  Skaidrių teisėkūros procesų informacinę sistemą, atitikti apraše numatytus organizacijos arba jos darbuotojų ir ekspertų patirties ir kvalifikacijos reikalavimus.

Aplinkos projektų valdymo agentūros informacija

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode