Parama dėkojame




Sprogimas

Aplinkos ministerija prašo savivaldybių peržiūrėti finansinės paramos sąlygas individualių nuotekų valyklų įrengimui

salygassAplinkos ministeriją pasiekia informacija, kad savivaldybės norinčių gauti jų teikiamą finansinę paramą individualių nuotekų valyklų įsigijimui ir įrengimui gyventojų prašo pateikti statinio projektą. Atkreipiame dėmesį, kad statybą reglamentuojantys teisės aktai nebenumato prievolės įsirengiant vietinius valymo įrenginius ne mieste rengti statinio projektą, gauti statybą leidžiantį dokumentą ir vykdyti statybų užbaigimo procedūras.

Tai numato statybos techninio reglamento „Statybą leidžiantys dokumentai. Statybos užbaigimas. Nebaigto statinio registravimas ir perleidimas. Statybos sustabdymas. Savavališkos statybos padarinių šalinimas. Statybos pagal neteisėtai išduotą statybą leidžiantį dokumentą padarinių šalinimas“ pakeitimai, įsigalioję nuo sausio 30 d.

Ministerija kreipėsi į Lietuvos savivaldybių asociaciją, savivaldybių administracijas, prašydama atsižvelgti į minėtus pakeitimus ir peržiūrėti finansinės paramos individualių nuotekų valyklų ar kaupimo rezervuarų įsigijimui bei įrengimui reikalavimus. Kompensacijas norintiems gauti pareiškėjams nebeturėtų būti keliamos sąlygos pateikti statinio projektą ir statybą leidžiančio dokumento kopiją.

Atkreipiame dėmesį, kad be statybą leidžiančio dokumento ir statybų užbaigimo procedūros galima statyti nesudėtingųjų statinių II grupei priskirtas nuotekų valyklas ir kaupimo rezervuarus. Išskyrus atvejus, kai jie statomi miestų, saugomose ar kultūros paveldo objektų teritorijose, kur pirmenybė turi būti teikiama jungimuisi prie centralizuotų tinklų.

Minėto Statybos techninio reglamento pakeitimais mažinama biurokratinė našta ir kaštai namų ūkiams, kurie negali prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų, sudaromos galimybės greičiau ir paprasčiau įsirengti individualius nuotekų įrenginius. Kartu gerinama gyvenamųjų teritorijų ekologinė būklė.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode