Parama dėkojame




Kailinių žvėrelių fermas uždrausti siekiantis nutarimas – finišo tiesiojoje

fermasŽemės ūkio ministerija, kurią Vyriausybė įpareigojo pateikti išvadas dėl kailinių žvėrelių fermų Lietuvoje ateities, pagaliau sulaukė paskutinių pastabų iš visų susijusių institucijų. Vyriausybė šį klausimą planuoja svarstyti kitą trečiadienį.

Pateikti suderintus straipsnių pakeitimus ir Vyriausybės nutarimo projektus dėl Gyvūnų gerovės ir apsaugos bei laukinės gyvūnijos įstatymų buvo pavesta Žemės ūkio ministerijai, Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai bei Aplinkos ministerijai.

Įvertinusi susijusių institucijų siūlymus ir pastabas, Žemės ūkio ministerija buvo parengusi kelis variantus.

Atsižvelgus į galimai nepalankias ekonomines bei socialines nuostatų įgyvendinimo pasekmes, buvo priimtas sprendimas atlikti ir kailinės žvėrininkystės uždraudimo Lietuvoje kompleksinį poveikio vertinimą. Ekspertai analizavo, kokį poveikį kailių fermų verslo draudimas turės Lietuvos importo ir eksporto balansui, kiek pajamų praras valstybės biudžetas, kaip tai atsilieps darbo rinkai ir kt.

Atsižvelgusi į vertinimo ataskaitos rezultatus, Žemės ūkio ministerija parengė ir pateikė patikslintą Vyriausybės nutarimo projektą. Tačiau nutarimo projektą vėl teko derinti su suinteresuotomis institucijomis bei Vyriausybės kanceliarija.

Po šių diskusijų 2023 m. pradžioje nutarimo projektas buvo pakeistas ir pateiktas visuomenės, Aplinkos, Finansų, Teisingumo, Ekonomikos ir inovacijų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms. Po šių galutinių svarstymų, projektas, planuojama, jau bus kito trečiadienio Vyriausybės darbotvarkėje.     

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode