Sprogimas

Nacionalinė žemės tarnyba plėtoja elektroninių paslaugų teikimą

pletojaĮsigaliojo nauja Sutikimo įsigyti žemės ūkio paskirties žemės išdavimo ir Sutikimo įsigyti teisę valdyti juridinį asmenį ar jo dalį, kuriam nuosavybės teise priklauso daugiau kaip 10 ha žemės ūkio paskirties žemės, išdavimo tvarkos aprašo redakcija.

Vienas iš svarbiausių šio aprašo pakeitimų –  nuo šiol prašymus dėl minimų sutikimų ir sutikimus pagal pateiktus prašymus gauti fiziniai ir juridiniai asmenys gali teikti ir gauti elektroninėje erdvėje (sukurtos elektroninės paslaugos).

Sutikimų išdavimo elektronines paslaugas galima užsisakyti e. paslaugų portale – Elektroniniai valdžios vartai, adresu www.epaslaugos.lt, pasirinkus norimo užsakyti sutikimo išdavimo elektroninę paslaugą.

Apraše taip pat numatyta, kad asmuo, pageidaujantis, kad jam būtų išduotas sutikimas, dokumentus pateikia Nacionalinės žemės tarnybos teritoriniam padaliniui pagal pageidaujamos įsigyti žemės ūkio paskirties žemės ar pageidaujamo įgyti teisės valdyti juridinio asmens (jo dalies) buveinės buvimo vietą arba prisijungus per Elektroninius valdžios vartus, pasirinkus Nacionalinės žemės tarnybos teikiamą sutikimo išdavimo paslaugą ir patekus į Nacionalinės žemės tarnybos elektroninių paslaugų savitarnos sistemą.

Dar vienas svarbus pasikeitimas – pareiškėjui, teikiančiam prašymą dėl sutikimo išdavimo, nebereikia Nacionalinei žemės tarnybai pateikti žemės ūkio paskirties žemės pirkėjo deklaracijos kopijos. Šiuo pakeitimu siekiama asmenims sumažinti administracinę naštą.

Tuo atveju, kai teikiamas spausdintinis prašymas išduoti sutikimą, užpildoma nustatyta prašymo forma.

Teikiant prašymą išduoti sutikimą elektroniniu būdu, asmuo pateikia prašomus duomenis Nacionalinės žemės tarnybos elektroninių paslaugų savitarnos sistemoje. Sutuoktiniai žemės ūkio paskirties žemę ar teisę valdyti juridinį asmenį ar jo dalį, kuriam nuosavybės teise priklauso daugiau kaip 10 ha žemės ūkio paskirties žemės, įsigyjantys bendrosios jungtinės nuosavybės teise, teikia vieną prašymą išduoti sutikimą.

Kai prašymą išduoti sutikimą teikia vienas iš sutuoktinių, tačiau siekiama žemės ūkio paskirties žemę ar teisę valdyti juridinį asmenį ar jo dalį, kuriam nuosavybės teise priklauso daugiau kaip 10 ha žemės ūkio paskirties žemės, įsigyti bendrosios jungtinės nuosavybės teise, prašyme nurodoma, kad sutikimas būtų išduotas abiejų sutuoktinių vardu.

Daugiau informacijos galima rasti čia

Parengta pagal Nacionalinės žemės tarnybos informaciją

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode