Sprogimas

Tokijo olimpiados rengėjai: jei pandemija nesibaigs, kitų metų žaidynės bus atšauktos

Atidėtos Tokijo vasaros olimpinės žaidynės bus atšauktos, jei iki kitų metų nebus suvaldyta koronaviruso pandemija, antradienį pareiškė olimpiados organizacinio komiteto vadovas Yoshiro Mori (Joširas Moris).

Interviu dienraščiui „Nikkan Sports“ jis sakė, kad žaidynės negalėtų įvykti po 2021-ųjų, jei pasaulį tebebus apėmusi pandemija.

„Tokiu atveju jos bus atšauktos“, – nurodė Y. Mori.

Buvęs Japonijos premjeras priminė, kad žaidynės anksčiau buvo atšauktos tik karo metu, ir palygino kovą su koronavirusu su „grumtynėmis su nematomu priešu“.

Jei pandemija bus sėkmingai suvaldyta, „kitą vasarą ramiai surengsime olimpines žaidynes“, pridūrė Y. Mori, pabrėždamas, jog „žmonija lažinasi, kad taip ir bus“.

Spaudžiami atletų ir sporto asociacijų, Tokijo žaidynių organizatoriai ir šalies Olimpinis komitetas kovą sutiko nukelti olimpiadą į 2021 metus.

Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija dabar numatyta 2021 metų liepos 23-ąją.

Organizatoriai ir Japonijos pareigūnai teigia, kad atidėtos olimpinės žaidynės taps galimybe pademonstruoti pasaulio triumfą kovoje su koronavirusu, tačiau iškilo klausimas, ar pakanka atidėti renginius vieniems metams.

Antradienį Japonijos medikų asociacijos vadovas perspėjo, kad būtų „nepaprastai sunku“ organizuoti žaidynes 2021-aisiais, jei iki to laiko nebus sukurta vakcina.

„Nesakyčiau, kad jos neturėtų būti rengiamos, bet tai būtų nepaprastai sunku“, – žurnalistams sakė Yoshitake Yokokura (Jošitakė Jokokura).

Praėjusią savaitę vienas Japonijos medicinos ekspertas, sukritikavęs šalies atsaką į koronavirusą, „labai pesimistiškai“ įvertino galimybę ateinančiais metais organizuoti atidėtą olimpiadą.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Tokijas, balandžio 28 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode