Sprogimas

Lietuvių pora tapo „žmonų nešimo“ pasaulio čempionais

Lietuvis Vytautas Kirkliauskas ir jo sutuoktinė Neringa laimėjo Suomijoje vykstantį pasaulio „žmonų nešimo“ konkursą.

Kad laimėtų šį čempionatą, porai teko įveikti 253 metrų ruožą, kurios metu V. Kirkliauskas nešė žmoną brisdamas vandeniu iki juosmens ir šokinėdamas per rąstus.

Šeštadienį vykusiose varžybose lietuviai įveikė kliūčių ruožą per 1 minutę ir 6,72 sekundės. Taip jie tik viena dešimtąja sekundės aplenkė šešiskart pasaulio čempionatą, suomį Taisto Miettineną (Taistą Mietineną) su partnere.

„Po antros kliūties maniau, kad man nepavyks, bet tai puikus rezultatas“, – sakė V. Kirkliauskas.

„Mano žmona, ji yra geriausia“, – pridūrė jis.

Konkursą laimėję lietuviai gaus tiek alaus, kiek sveria V. Kirkliausko žmona. Varžybose reikalaujama, kad nešamos moterys svertų ne mažiau kaip 49  kilogramus.

Čempionatas kasmet vyksta Suomijos mieste Sonkajervyje, esančiame per 480 kilometrus nuo sostinės Helsinkio. Jame šįkart dalyvavo poros iš keliolikos šalių, įskaitant Australiją, Prancūziją ir Vokietiją.

Varžybų idėją įkvėpė suomiška devynioliktojo amžiaus legenda, pasakojanti, kaip gaujos plėšikaudavo kaimuose ir vogdavo moteris. Sakoma, kad šiandieniniame konkurse nustatytas kliūčių ruožo ilgis buvo skirtas pabėgti nuo persekiotojų šūvių.

Nuo 1992 metų vykstančiame konkurse partnerę galima nešti visaip, tačiau ilgainiui išpopuliarėjęs metodas yra moteriai kaboti žemyn galva ant savo vyro nugaros, kojomis apsivijus jo pečius.

Sonkajervis, Suomija, liepos 8 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode