Sprogimas

Lietuvos teniso čempionais tapo Tadas Babelis ir Iveta Dapkutė

Tadas Babelis ir Iveta Dapkutė tapo Lietuvos teniso čempionato nugalėtojais.

Sekmadienį Bernardinų teniso aikštyne vykusiuose čempionato finaluose T.Babelis 6:1 6:3 įveikė Aleksą Tverijoną, o I.Dapkutė 6:3 6:4 palaužė keturiolikmetę Patriciją Paukštytę. Vyrų vienetų varžybų kovoje dėl trečios vietos Julius Tverijonas 6:4 6:3 nugalėjo Robertą Wrzesinskį. Moterų turnyre trečioji vieta atiteko Ivetai Daujotaitei, kuri 6:2 6:3 įveikė Niką Novikovą.

JAV studijuojantis ir tenisą žaidžiantis T.Babelis po finalinio susitikimo sakė, kad pergalei Lietuvos čempionate jį paruošė ilgas valandas trunkančios treniruotės JAV.

„Fizinio pasirengimo salėje ir teniso kortuose JAV kasdien praleidžiu ne mažiau nei 5 valandas. Fizinio treniruotes su universiteto teniso komandos draugais pradedame jau 7 valandą ryto. Sunkus darbas treniruotėse, taip pat daugybė JAV sužaistų mačų lėmė, kad kortuose šiuo metu jaučiuosi tikrai gerai. Galiu pasakyti, kad žaidžiu kokybiškiausią tenisą savo karjeroje. Labai džiaugiuosi Vilniuje iškovotu Lietuvos čempiono titulu ir nekantriai laukiu starto Prezidento taurės varžybose“, – pasakojo T.Babelis.

Lietuvos čempionate tenisininkai šiemet kovojo ne tik dėl vardinio kvietimo į Tarptautinės teniso federacijos World Tennis Tour serijos turnyrą Prezidento taurei laimėti, bet ir dėl 5 tūkst. eurų piniginio prizo. Vyrų vienetų varžybų nugalėtojas savo sąskaitą papildė beveik 1400 eurų, o moterų turnyro nugalėtojai atiteko daugiau nei 600 eurų čekis. Piniginių prizų dydis buvo proporcingai paskirstytas pagal vyrų ir moterų varžybų dalyvių skaičių.

Beje, T.Babelis bei I.Dapkutė kėlė į viršų nugalėtojų taures ir dvejetų varžybose. Vyrų dvejetų turnyro finale T.Babelis ir Feliksas Sakalauskas 6:3 7:5 įveikė Almanto Oželio ir Tomo Vaišės duetą. Moterų dvejetų varžybose I.Dapkutė nugalėjo kartu su Iveta Daujotaite.

Lietuvos teniso šimtmečiui skirtas šalies čempionatas Vilniuje vyko keturias dienas. Visgi jam pasibaigus teniso šventė iš Lietuvos sostinės neiškeliauja. Šiandien čia prasideda Prezidento taurės turnyras. Jo atrankoje dalyvaus 6 Lietuvos tenisininkai, o pagrindinėse varžybose kausis dar 5 – Julius ir Aleksas Tverijonai, T.Babelis, R.Wrzesinskis ir Ainius Sabaliauskas.

Varžybų finalas Bernardinų teniso aikštyne vyks liepos 13 d. (šeštadienį), 11 valandą.

Vilnius, liepos 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode