Parama dėkojame




Sprogimas

Pirmame etape – eilinė viekšniškių pergalė

Pirmose šio sezono automobilių sporto varžybose Baltijos šalyse triumfavo viekšniškių Vitalijaus ir Vytenio ekipažas. Latvijoje vykusiame Lietuvos ir Latvijos ralio sprinto čempionato pirmame etape „Alūksne 2015“ jie SG-3 klasėje iškovojo pirmąją vietą.

Tikra žiema

Pirmasis sezono startas tapo puikia galimybe visiems sportininkams išbandyti atnaujintą techniką ekstremaliomis sąlygomis.

Alūksnės miestelyje, Latvijoje, tvyrojo tikra žiema. Sniego storis vietomis siekė iki 30 centimetrų, o dėl tą dieną tvyrojusios „nulinės“ oro temperatūros sniegas buvo šlapias. Maža to, visą dieną snigo.

„Trasa buvo sudėtinga ir oro sąlygos nelepino. Atšilus ledas ant kelio pavirto į košę, todėl lenktyniauti tapo sudėtinga. Šeštame greičio ruože pataikėme į vėžes ir sulaužėme du ratus. Gerai, jog iki finišo buvo likęs kilometras. Šiaip ne taip finišavome ir iki kito starto spėjome ratus pasikeisti“, – po varžybų kalbėjo viekšniškis V. Plastininas.

Dėl sudėtingų gamtinių sąlygų varžybų nebaigė 15 ekipažų iš 59 startavusių. Iš dešimties Lietuvos ekipažų finišavo septyni.

Atnaujinta technika

Sudėtingiausi buvo paskutiniai greičio ruožai, nes juose teko lenktyniauti naktį. Tamsa ir sudėtingos oro sąlygos Vitalijaus ir Vytenio ekipažui nesutrukdė finišuoti pirmiems SG-3 klasėje.

„Laimėti padėjo keletas dalykų. Pirmiausia atnaujinome automobilį ir dabar važiuojame E85 kuru, kurio dalis yra ekologiškas etanolis. Tai mūsų varikliui pridėjo apie 40 arklio galių. Taip pat mums pasisekė, kad sulaužėme ratus prie pat šešto greičio ruožo finišo, po kurio skiriama pertrauka automobilių servisui. Sėkmingai pašalintas defektas padėjo laimėti“, – pergalės receptą įvardijo Vitalijus

Viekšniškiai yra pastarųjų dvejų metų SG-3 čempionai. Jie važiuoja „Mitsubishi Lancer EVO“ automobiliu.

Kiti rezultatai

Kiti lietuvių ekipažai šiose lenktynėse taip pat pasirodė puikiai: Mindaugo Kaminsko ir Mindaugo Bagdonavičiaus ekipažas „SG-2“ klasėje taip pat iškovojo pirmąją vietą, o „2WD LT“ klasėje pirmas buvo Sauliaus Trapuilos ir Mindaugo Meilūno ekipažas.

Šių lenktynių nugalėtoju tapo Ralfo Sirmacio ir Artūro Šiminso ekipažas su „Mitsubishi Lancer EVO IX“. Nuo lyderio daugiau nei 10 sekundžių atsiliko Andis Neikšāns ir Aivis Aizsilnieks ekipažas taip pat su „Mitsubishi Lancer EVO X“.

Viekšniškių ekipažas bendroje įskaitoje tarp galingesnių automobilių finišavo aukštoje 31-oje vietoje.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode