Sprogimas

Ant laužo kepti desertai

Vaisių iešmelis

Reikės: medaus, žaliosios citrinos (laimo) sulčių, cinamono, gabalėliais pjaustyto ananaso, abrikoso, kietesnio arbūzo, banano ar kivio, braškių, vynuogių.

Iš pradžių pasigaminkite marinatą: išspauskite žaliosios citrinos sultis ir jose ištirpinkite medų bei įberkite žiupsnelį malto cinamono. Ant medinių iešmelių sumaukite įvairių vaisių nedidelius kvadratėlius. Rinkitės kietesnius vaisius, kad jie kepdami pernelyg neištižtų. Apliekite padažu ir kepkite grilyje ar ant kepimo grotelių apie 2-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus.

Saldieji Tacos su grilintais vaisiais

Reikės: tortilijų blynų, persiko, braškių, šviežios mėtos lapelių, žiupsnelis cinamono, kokoso aliejaus, klevų sirupo, vanilinių ledų.

Persikus supjaustykite gabaliukais, o braškes – perpus. Vaisius apšlakstykite kokoso aliejumi ir ant kepimo grotelių kepkite apie 2-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol pradės formuotis grilio žymės. Grilintus vaisius sumaišykite su smulkintais mėtos lapeliais, paskaninkite cinamonu ir klevų sirupu.

Tortilijų blynus patepkite kokoso aliejumi ir sulenkę perpus uždėkite ant kepimo grotelių, kad šiek tiek apskrustų ir sukietėtų. Į perlenktas tortilijas įdėkite grilintų vaisių ir patiekite su vaniliniais ledais.

Keptas arbūzas su feta sūriu, mėta ir balzaminio acto glazūra

Reikės: arbūzo, fetos sūrio, balzaminio acto padažo, alyvuogių aliejaus, šviežios mėtos lapelių.

Arbūzą supjaustykite trikampėmis skiltelėmis, tačiau nenupjaukite žievelės. Kiekvieną skiltelę ištepkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu ir kepkite ant grotelių po 2-4 minutes iš abiejų pusių. Apkepintą arbūzo skiltelę patiekite su nedideliais fetos sūrio gabalėliais, apšlakstykite kreminės konsistencijos balzaminio acto padažu ir pagardinkite patiekalą mėtos lapeliais.

Parengta pagal „Maxima“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode