Parama dėkojame




Sprogimas

 Filipinų sostinėje Maniloje per antiamerikietišką protestą priešais JAV ambasadą prasiveržė smurtas, o vienas policijos mikroautobusas rėžėsi į protestuotojus, iš kurių keli buvo sužeisti.

Protesto lyderis Renato Reyesas (Renatas Rejesas) sakė, kad mažiausiai tris studentų aktyvistus teko vežti į ligoninę, kai juos partrenkė policijos pareigūno vairuotas mikroautobusas.

Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip protestuotojų apsuptas mikroautobusas staigiai pajudėdavo pirmyn arba atgal ir kelis kartus trenkėsi į žmones.

Vėliau policija areštavo kelis protestuotojus, mėginusius prasiveržti pro policijos pareigūnų liniją apmėčiusius ambasados pastatą raudonais dažais.

Šis incidentas įvyko, kai šimtai protestuotojų susirinko reikalauti išvesti iš šalies JAV karius ir išreikšti palaikymo prezidento Rodrigo Duterte (Rodrigo Dutertės) raginimams vykdyti nepriklausomą užsienio politiką.

Manila, spalio 19 d. (AP-BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode