Sprogimas

 Saudo Arabijos karališkosios šeimos nariui antradienį buvo įvykdyta egzekucija už nužudymą, o šis įvykis buvo itin retas atvejis, kai aukščiausioji bausmė įvykdyta vienam iš tūkstančių Saudo giminės narių.

Princui Turki bin Saudui al Kabirui (Turkiui bin Saudui Kabirui) sostinėje Rijade buvo įvykdyta mirties bausmė už Adelio al Mahemido (Adelio Mahemido) nužudymą per vieną susirėmimą, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Kaip rodo naujienų agentūros AFP statistika, pagrįsta Saudo Arabijos vidaus reikalų ministerijos pranešimais, T.bin Saudas al Kabiras buvo 134-asis žmogus, kuriam karalystėje šiemet buvo įvykdyta mirties bausmė.

Dienraštis „Arab News“ 2014 metų lapkritį pranešė, kad Rijado teismas skyrė vienam neįvardytam princui mirties bausmę, nužudžiusiam savo draugą.

2012 metų gruodį vienas vyras žuvo, o dar vienas buvo sužeistas, kai šūviai pasipylė kilus ginčui vienoje stovykloje sostinės Rijado pakraštyje, rašė dienraštis.

Dykumų stovyklos yra populiarios vietos gyventojų susitikimų vietos.

Kai žudikas suprato, kad jo auka buvo jo paties draugas ir bendradarbis, jis kreipėsi į policiją, nurodė „Arab News“.

Ši bausmė atspindi karalystės „nešališką teisingumo sistemą“, – dienraštis „Arab News“ citavo nužudytojo dėdę Abdul Rahmaną al-Falają (Abdul Rahmaną Faladžą).

Saudo Arabijoje dauguma mirties bausmių vykdomos kardu nukertant galva.

Saudo Arabijoje galioja griežtas musulmoniškas teisės kodeksas, numatantis, kad mirties bausmė gali būti skirta už žmogžudystę, prekybą narkotikais, ginkluotą apiplėšimą, išžaginimą ir apostazę (tikėjimo išsižadėjimą).

Daugiausia egzekucijų šalyje atliekama žudikams ir prekeiviams narkotikais, nors šių metų sausį per vieną dieną mirties bausmė buvo įvykdyta 47 žmonėms, nuteistiems už „terorizmą“.

Žmogaus teisių ekspertai yra susirūpinę dėl karalystės bylų nagrinėjimo teisingumo, tačiau vyriausybė yra įsitikinusi, kad mirties bausmė veikia kaip atgrasymo priemonė.

Rijadas, spalio 19 d. (AFP-BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode