Sprogimas

 

Honkonge šeštadienį paskendo vienas plaukikas, o vienos plaukikės būklė kritiška; abu jie dalyvavo kasmet rengiamame plaukime per įlanką, kur susirenka plaukikų iš viso pasaulio.

Pasak vietinės žiniasklaidos, mirė vyras skubiai vežtas į ligoninę; jį be sąmonės iš vandens ištraukė gelbėtojai. Nurodoma, kad jis buvo jaunesnis nei 40 metų amžiaus.

Dar iš vandens buvo ištraukta sąmonę praradusi moteris, apie 60 metų; jai teikiama pagalba intensyvios terapijos skyriuje.

Pusantro kilometro plaukime dalyvauja apie 3000 žmonių; jie plaukia nuo vienos prieplaukos iki kitos skersai garsiosios Honkongo uosto įlankos.

Žiniasklaida svarsto, kodėl tik 10 gelbėtojų buvo skirta papildomai, kai šis renginys smarkiai išsiplėtė. Iš viso plaukikus stebėjo 120 gelbėtojų.

Šiame renginyje dalyvauja ne tik pergalės siekiantys sportininkai, bet ir lėčiau plaukiantys mėgėjai. Minėtos aukos kaip tik ir buvo iš mėgėjų grupės.

Beje, oras buvo šiltas, apie 30 laipsnių Celsijaus, bet kai kurie plaukikai skundėsi stipriomis srovėmis.

Tarp sportininkų šiemet plaukimą laimėjo amerikietis Charles Petersonas (Čarlzas Petersonas), įveikęs distanciją per 16 min. 44 sek.

Tarp moterų greičiausia buvo Rio olimpiados aukso medalininkė olandė Sharon van Rouwendaal (Šaron van Rouvendal).

Honkongas, spalio 16 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode