Parama dėkojame




Sprogimas

 

Nigeryje įtariamiems džihadistams ketvirtadienį užpuolus stovyklą, kurioje glaudžiasi pabėgėliai iš Malio, žuvo 22 kariai, penktadienį pranešė vienas saugumo pareigūnas.

Stovykla Tazalito vietovėje, esančioje Tahvos regione, maždaug už 300 km į šiaurės rytus nuo sostinės Niamėjaus, buvo užpulta dieną.

„Ataką įvykdė ir 22 karius nužudė maždaug 30–40 gerai ginkluotų vyrų, kalbėjusių tuaregų kalba“, – sakė minėtas pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Pasak jo, ataką „tikriausiai įvykdė džihadistai“.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra, kuri patvirtino žuvusiųjų skaičių, pareiškime nurodė, kad dar penki kariai buvo sužeisti, o kiti trys sugebėjo pabėgti.

Užpuolikai „patraukė tiesiai į stovyklos apsaugos postą ir iš automatinių ginklų sušaudė pietaujančius kareivius“, pridūrė minėtas saugumo pareigūnas.

Užpuolikai pasitraukė po dviejų valandų, pagrobę tris transporto priemones, tarp jų greitosios pagalbos automobilį, taip pat ginklų, maisto ir drabužių.

JT pabėgėlių reikalų agentūra nurodo, kad Nigeryje yra daugiau kaip 50 tūkst. pabėgėlių iš Malio.

Nepaisant taikos susitarimo ir 2013 metų tarptautinės karinės intervencijos, vidaus ar užsienio pajėgos vis dar nekontroliuoja didelių Malio teritorijos dalių, kuriose atakas vykdo džihadistų grupuotės.

Niamėjus, spalio 7 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode