Sprogimas

 Kenijos šiaurės rytiniame Manderos mieste per numanomą „al Shebab“ ataką gyvenamajame komplekse žuvo šeši žmonės, ketvirtadienį pranešė policija ir vietinė valdžia.

Išpuolio taikiniu tapo aptvertas gyvenamasis pastatas, kuriame gyveno daugiausiai ne somaliečių kilmės žmonės bei nemusulmonai. Ši vieta yra arčiau nei už kilometro nuo neramaus Somalio miesto Beled Havo, esančio pasienyje.

„Nukentėjome nuo dar vienos atakos Manderoje ir, deja, praradome šešis žmones“, – pranešime sakė gubernatorius Ali Roba (Alis Roba).

Policijos vadas Josephas Boinnetas (Džozefas Bonetas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad gyvenamajame komplekse puolimo metu buvo 33 žmonės. Ataka buvo įvykdyta ankstų rytą.

Saugumo pareigūnas Mohamudas Ali Salehas (Mohamudas Alis Salehas) nurodė, kad užpuolikai, panaudojo sprogmenis, kad įsiveržtų į įtvirtintą kompleksą.

„Įtariame, kad užpuolikai priklausė grupuotei „al Shebab“ ir kad jie prasmuko pro prastai saugomą sieną“, – sakė jis.

„Šios nusikaltėlių grupuotės nori smogti nekaltiems Kenijos gyventojams, nes jos buvo triuškinančiai nugalėtos ir išstumtos iš visų slėptuvių kaimyninėje šalyje“, – pridūrė jis.

Šiame regione kovotojai taip pat yra kelis kartus surengę pasalas autobusams. Per tokias atakas užpuolikai žudydavo keleivius nemusulmonus.

Grupuotė „al Shebab“ nuo 2007 metų vykdė atakas norėdama nuversti tarptautinės bendruomenės palaikomą vyriausybę Mogadiše, tačiau vėliau nukreipė savo dėmesį į Keniją, kai šios šalies kariuomenė 2011 metais buvo pasiųsta į Somalį kovoti su islamistais.

Nuo tada „al Shebab“ dažnai rengdavo atakas prieš civilius įvairiose Kenijos vietose: prekybos centre Nairobyje, universitete šiaurės rytuose ir pajūrio kaimuose.

Nairobis, spalio 6 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode