Sprogimas

 

Švedijos pietiniame Malmės mieste keturi žmonės buvo sužeisti, iš jų vienas – kritiškai, per sekmadienio vakarą įvykdytą išpuolį, kai motoroleriais važiuojantys užpuolikai apšaudė vieną automobilį miesto centre, pranešė policija.

Šis išpuolis buvo įvykdytas prieš 19 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku vienoje gatvėje Fosijės rajone. Netoliese budėję policininkai vieną iš sužeistųjų išvežė į ligoninę.

„Trys kiti sužeistieji sugebėjo į ligoninę nuvykti patys“, – sakoma policijos pranešime.

Pasak įvykio liudininkų, kuriuos cituoja dienraštis „SydSvenskan“, vietos gyventojai nuvežė sužeistuosius į ligoninę savo automobiliais dar prieš atvykstant greitajai pagalbai.

„Užpuolikai, važiavę motoroleriais, sugebėjo pasprukti. Pradėtas tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti. Jokie įtariamieji nesulaikyt“, – pridūrė policija.

Daug incidento liudininkų pasakojo Švedijos žiniasklaidai, kad du motoroleriai persekiojo lengvąjį automobilį, kuriuo važiavo keturi žmonės.

Galiausiai mašina rėžėsi į medį, o kaukėti užpuolikai pradėjo šaudyti ir paleido apie 20 šūvių, nurodė vietos žiniasklaida.

„Jie šaudė iš automatinių ginklų“, – pažymėjo vienas liudininkas.

Vienai iš aukų kulka pataikė į galvą, o šio sužeistojo būklė tebėra kritinė.

Švedija laikoma ramia ir saugia šalimi, kurioje nusikalstamumas mažas, bet policijai sunkiai sekėsi suvaldyti smurtą skurdesniuose Stokholmo, Geteborgo ir Malmės rajonuose.

Geteborgas, Švedija, rugsėjo 26 d. (AFP-BNS).

 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode