Parama dėkojame




Sprogimas

 

Meksikoje rastas kulkų suvarpytas vakariniame regione dingusio kunigo kūnas, o šis dvasininkas buvo jau trečias, nužudytas šalyje per vieną savaitę, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Kunigas Jose Alfredo Lopezas Guillenas (Chosė Alfredas Lopesas Giljenas), praeitą pirmadienį dingęs iš savo parapijos namų Chanamuato kaime neramioje Mičoakano valstijoje, šeštadienį vakare buvo rastas negyvas viename žemės sklype.

Ant lavono matėsi šautinės žaizdos, kunigas buvo negyvas jau 120 valandų, sakoma valstijos prokuratūros pareiškime.

„Su dideliu liūdesiu pranešame, kad rastas Alfredo Lopezo Guilleno lavonas, melskimės už jo sielą“, – „Twitter“ parašė Mičoakano sostinės Morelijos arkivyskupija.

Prieš jo mirtį nevyriausybinė organizacija „Catholic Multimedia Center“, renkanti informaciją apie smurtą prieš dvasininkus, paskelbė, kad nuo 2012 metų gruodžio, kai Meksikos prezidentu tapo Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Njetas), šioje šalyje buvo nužudyta 14 kunigų.

JAV Valstybės departamento 2015 metų ataskaitoje dėl tarptautinės religijos laisvės sakoma, jog JAV ambasados pareigūnai buvo susitikę su Meksikos vyriausybės pareigūnais, kad išreikštų „susirūpinimą dėl katalikų kunigų mirčių, grasinimų katalikų vienuolėms ir pranešimų apie smurtavimą prieš krikščionis evangelikus“.

Rugsėjo 19-ąją, tą pačią dieną, kai dingo A. Lopezas Guillenas, Meksikos rytuose buvo rasti du nužudyti kunigai, Alejo Naboras Jimenezas Juarezas (Alechas Naboras Chimenesas Chuaresas) ir Jose Alfredo Suarezas de la Cruzas (Chosė Alfredas Suaresas de la Krusas), keliomis valandomis anksčiau pagrobti iš savo bažnyčios.

Kunigus sekmadienį iš bažnyčios Posa Rikos mieste, esančiame nusikalstamumo krečiamoje Verakruso valstijoje, pagrobė ginkluoti nusikaltėliai.

Mičoakaną ir Verakrusą ne vienus metus krečia narkotikų kartelių smurtas.

Tačiau Verakruso pareigūnai sakė, kad ten nužudyti kunigai pažinojo savo žudikus ir drauge su jais vartojo alkoholį, kol jų susitikimas baigėsi smurtu. Tokia versija papiktino Katalikų Bažnyčią.

Mičoakano gubernatorius Silvano Aureolesas (Silvanas Aureolesas) anksčiau praėjusią savaitę sakė, kad A.Lopezas Guillenas prieš savo dingimą buvo su vienu paaugliu.

Tačiau prokuratūros atstovė sakė, kad kunigas parvyko namo be berniuko, kuris „laikosi gerai“.

Pareiškime sakoma, kad paskutinį kartą kunigą matė pirmadienį vakare, kai jis nuėjo į restoraną užsakyti keturių maisto porcijų. Šios vėliau buvo pristatytos į jo parapiją.

Antradienį kunigo parapijoje nebuvo, o jo butas buvo tuščias, kai dvasininko broliai trečiadienį atėjo patikrinti. Du kunigo automobiliai dingo; vienas jų antradienį buvo rastas apvirtęs kelyje.

Liudininkai neminėjo, kad kunigo elgesys prie dingimą būtų kaip nors pasikeitęs, taip pat nebuvo pareikalauta jokios išpirkos, nurodė pareigūnai.

Meksikas, rugsėjo 26 d. (AFP-BNS).

 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode