Parama dėkojame




Sprogimas

Maskva „rimtai susirūpinusi“ dėl JAV planų dislokuoti Europoje mažesnės galios, bet itin tiksliai nutaikomus branduolinius ginklus ir kelia prielaidą, kad jie gali būti panaudoti tankiai apgyventose teritorijose, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas.

„Labai neramina, kad vykdydamos savo branduolinio arsenalo modernizacijos programą JAV planuoja dislokuoti Europoje naujas branduolines aviacines bombas – mažesnės galios, bet tiksliau nutaikomas“, – S.Riabkovas sakė per Rusijos Federacijos piliečių rūmų susitikimą.

„Tai galbūt byloja apie ketinimus jas naudoti prieš karinius taikinius, taip pat tankiai apgyvendintuose rajonuose, vykdant konkrečius karinius scenarijus“, – perspėjo jis.

Viceministras taip pat atmetė pareiškimus, kad Rusija savo kariniuose planuose branduoliniams ginklams teikia didesnę svarbą.

Jungtinėse Valstijose „atvirai iškreipiami Rusijos Federacijos karinės doktrinos teiginiai, susiję su branduolinio ginklo panaudojimu“, teigė S.Riabkovas.

„Europos visuomenei primygtinai formuojama nuomonė, kad Rusija pastaraisiais metais keičia savo požiūrį apie branduolinių ginklų padėtį ir vaidmenį bei vis labiau jais remiasi savo kariniuose planuose, bet tai neatitinka tikrovės“, – sakė S.Riabkovas.

Maskva, rugsėjo 22 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode