Parama dėkojame




 Bangladešo zoologijos sodo prižiūrėtojai trečiadienį surengė dviem liūtams iškilmingas „vestuves“, kuriose buvo balionų ir net širdies pavidalo mėsos pyragas.

Šia ceremonija buvo siekiama ne tik pritraukti labai reikalingų lankytojų, bet ir paskatinti gyvūnus poruotis.

Maždaug 400 svečių dalyvavo šventėje, surengtoje šalies pietuose esančio Čitagongo zoologijos sodo senbuvei liūtei Novai ir naujai atkeliavusiam patinui Nabhai.

„Be abejo, tai nėra įprasta ceremonija. Ir mes stengėmės sukurti zoologijos sode šventišką nuotaiką spalvingomis dekoracijomis“, – sakė vyriausybės administratorius Čitagongo rajone Mesbahas Uddinas (Mesbahas Udinas).

„Mes iš Rangpuro zoologijos sodo atsivežėme liūtą, vardu Badsha (Badša), pervadintą Nabha, kad jis būtų čia su liūte Nova veisimosi tikslu“, – sakė jis.

Prieš „vestuves“ taip pat buvo surengta šventė moksleiviams, kurios metu įvyko nedidelis koncertas, sakė zoologijos sodo direktoriaus pavaduotojas Monjuras Morshedas (Mondžuras Moršedas).

Tačiau pagrindinis šventės akcentas buvo liūtų porai skirtas 10 kg pyragas iš mėsos – jautienos, vištienos, kepenų – ir kiaušinių.

Nova pasaulį išvydo Čitagongo zoologijos sode prieš 11 metų ir beveik visą laiką gyveno be patino, kol prieš dvi savaites atkeliavo Badsha.

Liūtai dar tris dienas bus atskiruose, bet gretimuose aptvaruose, kad priprastų vienas prie kito, sakė M.Morshedas.

Čitagongas, Bangladešas, rugsėjo 22 d. (AFP-BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode