Parama dėkojame




Saudo Arabijos vadovaujami aviacijos smūgiai vėlai trečiadienį užmušė 20 civilių Jemeno sukilėlių kontroliuojamame al Chudaidos uostamiestyje, pranešė vyriausybės pareigūnas.

Šie antskrydžiai buvo surengti kelios valandos po to, kai sukilėliai atšventė antrąsias sostinės Sanos užėmimo metines. Aviacija smogė prie Raudonosios jūros esančios al Chudaidos rajonui Suk Hunodui, sakė vienas pareigūnas iš prezidento Abedrabbo Mansouro Hadi (Abedrabo Mansuro Hadžio) vyriausybės, kurią remia Saudo Arabijos vadovaujama koalicija.

Apie šiuos smūgius pranešė ir Sanoje įsikūrusi sukilėlių administracija, kuri pranešė apie aukas tarp civilių, bet konkretaus jų skaičiaus nenurodė.

Minėtas vyriausybės pareigūnas sakė, kad gyvenamajam Suk Hunodo rajonui „tikriausiai buvo smogta per klaidą“. Jis pridūrė, kad buvo pataikyta ir į prezidento rezidenciją al Chudaidoje.

Al Chudaidos ligoninės „al Thawra“ atstovas Khaledas Suhailas (Chalidas Suhailas) sakė, kad pas juos buvo atvežta 12 žuvusiųjų ir 30 sužeistųjų.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija palaiko A.M.Hadi vyriausybę ir jau pusantrų metų vykdo Jemene bombardavimo kampaniją. Sąjungininkai ne kartą buvo kritikuojami dėl didelio žūstančių civilių gyventojų skaičiaus.

Nuo intervencijos pradžios jau žuvo daugiau kaip 6,6 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, nurodo Jungtinės Tautos.

Adenas, Jemenas, rugsėjo 22 d. (AFP-BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode