Parama dėkojame




Sprogimas

Kosove buvo sulaikyta rusų žurnalistų grupė iš Kremliaus ruporu laikomos naujienų agentūros „News Front“ („Novostnoi front“), nušviečiančios įvykius prorusiškų separatistų kontroliuojamuose Ukrainos rytiniuose retionuose, nurodė šios agentūros vadovas Konstantinas Knyrikas.

„News Front“ biuro Serbijoje vadovė Rusijos pilietė Oksana Sazonova, taip pat laisvai samdomas operatorius Sergejus Belousas Kosovo policijos buvo sulaikyti, kai filmavo reportažą apie ortodoksų šventoves (šalies) teritorijoje, taip pat apie bendrą albanų ir serbų gyvenimą regione; žurnalistai planavo nufilmuoti apie Kosovą dokumentinį filmą“, – sakė K.Knyrikas.

Pasak jo, žurnalistai buvo sulaikyti Velika Hočos miestelyje, vėliau atvežti į Prištiną.

Sulaikymo priežastimi žurnalistams nurodė buvimo Kosove režimo pažeidimą. Buvo paimta jų filmavimo įranga, jiems nesuteikiama galimybė susisiekti su artimaisiais ir Rusijos diplomatine atstovybe Serbijoje, sakė K.Knyrikas, kuris nurodė, kad pas juos išvyko advokatas.

„Preliminariai jiems inkriminuojamas „neteisėtas sienos kirtimas“, už kurį numatoma bausmė ... – 2 500 eurų bauda arba metai kalėjimo“, – nurodė K.Knyrikas.

Maskva, rugsėjo 16 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode