Sprogimas

 Vajomingo valstijoje 77 metų vyras, gyvenęs viename komplekse senyviems žmonėms, trečiadienį pašovė tris tų pačių namų gyventojus, iš jų vieną – mirtinai, o vėliau, apsuptas pareigūnų, nusišovė, pranešė policija.

Vienas žmogus buvo pašautas Šajene esančio komplekso „Heritage Court Apartments“ viduje, o kiti du – lauke, nurodė Šajeno policijos departamento atstovas Danas Longas (Denas Longas).

Po šaudymų pistoletu ir šautuvu ginkluotas užpuolikas, pavarde Rosenbergas (Rozenbergas), pabėgo. Pareigūnams jį apsupus viename rajone, esančiame maždaug už 1,6 km nuo senjorų namų, vyras nusišovė, sakė D.Longas.

Kol kas nebuvo atskleista jokių šio nusikaltimo motyvų, tačiau viena moteris, gerai pažinojusi Rosenbergą, sakė, kad pastaruoju metu buvo užsisklendęs.

„Jis tapo vis labiau uždaras, nuolat skundėsi namais, žmonėmis ir tiesiog visus atstumdavo“, – sakė moteris, vardu Rosso (Roso), kurios motina gyvena tuose namuose.

D.Longas neatskleidė aukų tapatybių ir nepateikė informacijos apie sužeistųjų būklę.

Rosso motina, 80-metė Mary Eastman (Meri Istman), sakė, kad ji su Rosenbergu kartu eidavo į vietos sendaikčių išpardavimus.

M.Eastman sakė, kad prieš šaudymą ji dar matė vyrą, vėliau išėjo apsipirkti, o jai grįžus kompleksas jau buvo virtęs nusikaltimo vieta.

Policija nuramino ir nuvedė moterį toliau nuo įvykio vietos, o ten matomą uždengtą žuvusiojo kūną apsupo pareigūnai.

Kompleksą „Heritage Court Apartments“ sudaro ekonominės klasės 32 namai, parduodami šeimoms, kuriose bent vienas narys yra 62 metų ar vyresnis, rašoma įmonės tinklapyje.

Kompleksą valdanti Minesotos bendrovė „Accessible Space Inc.“ į užklausimus neatsakė.

Masiniai šaudymai Šajene, per 60 tūkst. gyventojų turinčioje Vajomingo valstijos sostinėje, yra reti. Praėjusiais metais miesto policija tyrė šešias žmogžudystes, pranešama policijos departamento metinėje ataskaitoje.

Šajenas, Vajomingas, rugsėjo 15 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode