Parama dėkojame




Mažiausiai 13 žmonių žuvo, o dar per 50 buvo sužeisti, kai sprogdintojas mirtininkas anksti penktadienį atakavo rajono teismą Pakistano šiaurės vakaruose esančiame Mardano mieste, pranešė policija.

Ši ataka tapo dar vienu išpuoliu prieš Pakistano teisininkų bendruomenę.

Užpuolikas šaudydamas prasiveržė pro pagrindinius vartus į apygardos teismo rūmų teritoriją, po to sviedė granatą ir tarp daugybės susirinkusių žmonių detonavo sprogmenis, kuriais buvo apsijuosęs, žurnalistams pasakojo aukšto rango policijos pareigūnas Ejazas Khanas (Edžazas Chanas).

Gelbėtojai vaikščiojo išpuolio vietoje, nuklotoje išsibarsčiusiomis sprogimo sudraskytų aukų palaikų dalimis, kruvinais biuro baldais ir popieriaus lapais, rinkdami sužeistuosius, pasakojo incidento liudininkai.

Mardanų advokatų asociacijos prezidentas Amiras Hussainas (Amiras Husainas) sakė, kad buvo gretimoje patalpoje, kai driokstelėjo sprogimas.

„Visur tvyrojo dulkės, o žmonės garsiai šaukė iš skausmo“, – pasakojo jis.

Teisininkas, kurio kostiumas irgi buvo kruvinas, pridūrė: „Pradėjau rinkti sužeistuosius ir nešti juos į automobilius, kad nuvežtų į ligoninę. Nežinau, ar žmonės, kuriuos gelbėjau, buvo gyvi, ar mirę.“

Islamo ekstremistai atakuoja teisininkus, nes jie yra „svarbi demokratijos dalis, o šie teroristai yra nusistatę prieš demokratiją“, aiškino A.Hussainas.

„Mūsų moralė nesugniuždyta. Ji tebėra aukšta“, – pridūrė jis.

Mardano gelbėjimo tarnybos atstovas Bilalas Ahmadas Faizi (Bilalas Ahmadas Faizis) sakė, kad žuvo 12 žmonių, o dar 54 buvo sužeisti.

Pasak policijos pareigūno Faisalo Shehzado (Faisalo Šehzado), tarp žuvusiųjų buvo policininkų ir teisininkų. Pareigūnai sakė, kad užpuoliko bombą sudarė iki 8 kg sprogmenų.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė. Jis buvo įvykdytas trys savaitės po mirtininko išpuolio Pakistano pietvakariuose esančioje Kvetoje, nusinešusio dešimtis teisininkų gyvybių.

Pakistano teisininkų bendruomenė dažnai tampa tikslinių žmogžudysčių ir kovotojų atakų taikiniais.

Mardanas, Pakistanas, rugsėjo 2 d. (AFP-BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode