Sprogimas

 

Rusijos sostinėje viename sandėlyje šeštadienio rytą kilusio gaisro aukų padaugėjo iki 17, kai mirė vienas sužeistųjų, pranešė vienas medicinos pareigūnas.

„Įvykio vietoje rasta 16 kūnų, o dar viena moteris mirė Sklifosovskio greitosios pagalbos institute“, – šaltinio žodžius citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Pasak jo, šioje ligoninėje gydomas dar vienas nukentėjusysis, o du kiti žmonės gydomi kitoje ligoninėje.

Minėtas šaltinis taip pat pažymėjo, kad visi žuvusieji per gaisrą viename Maskvos šiauriniame priemiestyje buvo Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) šalių piliečiai, sandėlio pastate buvę neteisėtai. Paprastai taip įvardijami atvykėliai iš buvusių sovietinių Centrinės Azijos respublikų.

Šiuo metu tiriamos kelios šio įvykio versijos, įskaitant padegimą, „Interfax“ sakė kitas teisėsaugos šaltinis.

„Visgi ekspertai linksta prie versijos, kad gaisras galėjo kilti dėl trumpojo jungimosi arba neatsargaus elgesio su ugnimi“, – sakė šaltinis.

Maskvos meras Sergejus Sobjaninas pažadėjo, kad teisėsauga ištirs gaisro priežastis.

„Deja, aukų daug. Aiškinsimės kartu su teisėsaugos tarnybomis“, – šeštadienį savo „Twitter“ paskyroje parašė S. Sobjaninas.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos krizių valdymo centras pranešimą apie gaisrą vienaaukščiame sandėlio pastate gavo šeštadienį 7 val. 56 min. vietos (ir Lietuvos) laiku).

Apie 10 val. ministerijos padalinys Maskvoje pranešė, kad gaisras užgesintas

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode