Sprogimas

 

Paryžiaus prokuroras sakė, kad vairuotojas, pražudęs 84 žmones Nicoje Anglų bulvare, turėjo bendrininkų ir ir kad šį išpuolį jis planavęs kelis mėnesius.

 

Prokuroras Francois Molinsas (Fransua Molensas) sakė, kad jo tarnyba, kuri rūpinasi teroro aktų tyrimais, nurodė, jog šiuo metu areštinėje yra penki įtariamieji – keturi vyrai ir moteris, kuriems gresia kaltinimai terorizmu dėl jų veiksmų, padėjusių vairuotojui Mohamedui Lahouaiej Bouhleliui (Mohamedui Lahvaježui Buhleliui); tai rodo ikiteisminio tyrimo duomenys.

F.Molinsas sakė, kad M.L.Bouhlelio telefone buvusi informacija rodo paieškas ir nuotraukas, iš kurių galima spręsti, kad išpuoliui jis rengėsi nuo 2015-ųjų metų.

Daugiau kaip 400 tyrėjų nagrinėja įkalčius po liepos 14-osios išpuolio, kai L.B.Bouhlelis vairuodamas sunkvežimį rėžėsi į minią Anglų bulvare, kur žuvo 84 žmonės, sužeista daugiau kaip 300.

Pasak F.Molinso, vienas įtariamųjų kitą dieną po žudynių filmavo nusikaltimo vietą, kur buvo daugybė policininkų ir žurnalistų.

Penki įtariamieji vėliau ketvirtadienį bus perduoti terorizmo bylas nagrinėjantiems teisėjams; F.Molinsas sakė paprašęs, kad jie būtų apkaltinti sąmokslu atlikti teroro aktus ir kitais nusikaltimais.

Paryžius, liepos 21 d. (AP-AFP-BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode