Sprogimas

Trečiadienį, liepos 20 d., Lenkijos vyskupijose prasidėjo pirmieji Pasaulio jaunimo dienų renginiai. Prieš keliaudamas į Krokuvą, į Lenkiją jau atvykęs ir šiomis dienomis atvykstantis jaunimas lanko vietines vyskupijas, susipažįsta su jų gyvenimu, bendrauja ir meldžiasi su lenkų jaunimu. Tradicija prieš PJD pradžią rengti susitikimus vyskupijose buvo įvesta 1997 m. Tąkart, prieš didžiuosius PJD susitikimus Paryžiuje, jaunimas iš viso pasaulio lankė Prancūzijos vyskupijas.

Trečiadienį prasidėję pirmieji PJD renginiai vyksta visose Lenkijos vyskupijos – lotynų apeigų, kurių yra dauguma, dviejose graikų apeigų katalikų vyskupijose ir kariuomenės ordinariate. Dalyvauja 115 tūkst. jaunų katalikų iš 135 pasaulio šalių. Susitikimai vyskupijose vyks iki sekmadienio, liepos 24 d. Po to juose dalyvavęs jaunimas jau keliaus į Krokuvą, kur prasidės pagrindiniai PJD renginiai. Susitikimų vyskupijose programoje – malda su vietiniu jaunimu, susipažinimas su jaunimo dienas surengusia šalimi, jos tikėjimo tradicija ir kultūra.

Trečiadienį taip pat prasidėjo kitas tradicinis įvadinis Pasaulio jaunimo dienų renginys – jaunimo forumas, kuriame dalyvauja apie 8 tūkst. jaunų žmonių iš viso pasaulio. Forumo tema: „Palaiminti gailestingieji: jie susilauks gailestingumo“. Jis vyksta Čenstakavo Dievo Motinos šventovėje. (Vatikano radijas)

Nuotraukoje: Pasaulio jaunimo dienos - RV

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode