Sprogimas

Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje liepos 13 dieną atidaryta fotografo Artūro Morozovo nuotraukų paroda „Viyna“ (Karas), organizuota kartu su Lietuvos nuolatine atstovybe prie NATO. Parodoje įamžinti pastarųjų dvejų metų įvykiai Ukrainoje – nuo masinių protestų Kijevo Maidano Nepriklausomybės aikštėje iki karo Donbaso regione.

Susirinkusiems svečiams Lietuvos nuolatinė atstovė ES ambasadorė Jovita Neliupšienė kalbėjo apie tai, kad Ukrainos žmonės Maidane pasirinko europines vertybes ir kovoja už jas iki šiol, nes laisvė ir demokratija nėra duotybė.

Ukrainos ambasadorius Belgijoje Mykola Točyckis priminė apie šiandien tebesitęsiantį karinį konfliktą tarp Rusijos ir Ukrainos, dėkojo Lietuvai už paramą ir už tai, kad Krymo okupacijos nepripažinimas nedingsta iš europinės darbotvarkės.

Nuotraukų autorius – Lietuvos spaudos fotografas ir karo reporteris A. Morozovas –  atidarymo metu pasidalijo patyrimu karo zonoje, apkasuose, lankydamas kareivius abiejose kovojančių pusėse.

„Tai, kad ši paroda atidaryta Briuselyje, yra labai svarbu ir simboliška. Ukrainos kova už laisvę ir europines vertybes mums primena, kad neturime likti abejingi. Ukrainos  karas yra arčiau, nei mums atrodo“, – sakė  A. Morozovas.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode