Parama dėkojame




Sprogimas

Jo tarsena tebėra keistoka ir kartais jis lyg suabejoja, kuria kryptimi judėti, tačiau robotas vardu Pipiras (Pepper) yra pasiryžęs padėti ligoniams dviejose Belgijos ligoninėse.

Humanoidas padėjėjas su apvalia galva ir ant krūtinės įtaisytu ekranu yra pirmasis pasaulyje robotas, kuriam pavesta sutikti į medicinos įstaigą ateinančius žmones, pareiškė jo programinės įrangos kūrėjai.

Pipiras registracijos pareigas perima Ostendės ir Lježo ligoninėse.

Metro ir keturiasdešimties centimetrų aukščio Pipiras, po kurio baltu rėmu įtaisyti ratai, gali atpažinti žmogaus balsą maždaug 20 kalbų ir gali atskirti, ar kalba su vyru, moterimi ar vaiku.

Lježe robotas padėjėjas, kuris kainuoja apie 30 tūkst. eurų, kol kas „dirbs“ tik ligoninės registratūroje.

Tuo tarpu Ostendės ligoninėje „AZ Damiaan“ jis gali palydėti lankytojus į skyrių, kurio jie ieško, pareiškė Raphaelis Tassartas (Rafaelis Tasartas) iš Belgijos įmonės „Zora Bots“, kuri sukūrė roboto smegenyse įdiegtą programinę įrangą.

Tokie robotai kaip Pipiras – jų sudedamosios dalys gaminamos Azijoje, bet jie surenkami Prancūzijoje – jau buvo išbandyti Japonijos parduotuvėse ir keliuose dideliuose Prancūzijos prekybos centruose, kuriuose paprastai atlikdavo su mažmenine prekyba susijusias funkcijas.

„Tačiau tai pirmas kartas, kai jie bus naudojami registratūroje“, – pareiškė atstovas spaudai.

Ši įmonė yra sukūrusi ir mažesnius robotus - 57 centimetrų aukščio Nao, kurie jau naudojami maždaug 300 ligoninių ir senelių globos ar slaugos namų visame pasaulyje.

Lježe ir Ostendėje jie naudojami kaip pagalbinės priemonės pediatrijos ir geriatrijos skyriuose.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode