Sprogimas

Kentukyje smogus virtinei tornadų tikriausiai žuvo mažiausiai 50 žmonių, anksti šeštadienį pranešė šios pietrytinės valstijos gubernatorius Andy Beshearas (Endis Beširas), per šalį praeitą naktį praslinkus smarkių audrų sistemai.

„Bijau, kad Kentukyje žuvo daugiau kaip 50 [žmonių]... tikriausiai arčiau 70–100. Tai – pribloškiama“, – pareiškė jis.

Anot jo, kelios Kentukio apygardos buvo nuniokotos, o smarkiausias tornadas valstijoje nuslinko daugiau nei 300 kilometrų.

Gubernatorius pridūrė, kad tai buvo „stipriausias tornadų atvejis Kentukio istorijoje“.

A. Beshearo duomenimis, žvakių fabrike sugriuvus stogui Meifilde „įvyko masinis nelaimingas atsitikimas“.

„Prieš vidurnaktį paskelbiau nepaprastąją padėtį“, – pridūrė jis.

Tornadų susidarė siaučiant audroms keliose JAV valstijose.

Anksčiau penktadienį JAV Ilinojaus valstijoje audra smogė didžiuliam interneto prekybos milžinės „Amazon“ sandėliui, informavo pareigūnai. Vietos žiniasklaidos duomenimis, viduje įstrigo apie 100 darbuotojų.

Tarnybos iki ankstyvo ryto gelbėjo darbuotojus, naktinėje pamainoje tvarkiusius užsakymus prieš Kalėdas. Sugriuvo maždaug trečdalis pastato.

Kolinsvilio nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra apibūdino įvykį kaip „daug nukentėjusiųjų nulėmusį incidentą“ ir patvirtino, kad „Amazon“ sandėlyje įstrigo daugybė asmenų“.

Įvykio metu toje vietovėje galiojo perspėjimas dėl tornadų.

JAV televizijų ir socialiniuose tinkluose išplatintoje filmuotoje medžiagoje iš Edvardsvilio „Amazon“ sandėlio matyti, kad didelė dalis objekto stogo nuplėšta. Be to, viena iš sienų yra įgriuvusi į pastatą, o nuolaužos išbarstytos po visą teritoriją.

Lieka neaišku, ar kas nors buvo sužeistas ar žuvo.

Ilinojaus valstijos gubernatorius J. B. Pritzker (Dž. B. Prickeris) pareiškė: „Šįvakar meldžiuosi už Edvardsvilio gyventojus.“

„Mūsų Ilinojaus valstijos policija ir Ilinojaus nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra glaudžiai bendradarbiauja su vietos pareigūnais, o aš toliau stebėsiu padėtį“, – pridūrė jis.

Vietos žiniasklaidai atsiųstame pareiškime „Amazon“ atstovas Richardas Rocha (Ričardas Roča) pabrėžė, kad „mūsų darbuotojų ir partnerių saugumas bei gerovė šiuo metu yra svarbiausias mūsų prioritetas. Vertiname situaciją ir pasidalysime papildoma informacija, kai jos turėsime.“

Arkanzase vienas žmogus žuvo, o dar 20 įstrigo, tornadui smogus slaugos namams „Monette Manor“, pranešė JAV žiniasklaida.

Kreighedo apygardos pareigūnas Marvin Day (Marvinas Dėjus) vietos televizijoms sakė, kad gelbėtojams pavyko ištraukti šioje įstaigoje įstrigusius asmenis. Pareigūnas pridūrė, kad statinys buvo „kone visiškai sugriautas“.

Tenesyje per su audra susijusius incidentus žuvo mažiausiai du žmonės, vietos žiniasklaidai pranešė tarnybos.

CHRIS PHILLIPS via REUTERS-Scanpix nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode